«Αν πρέπει να μείνουμε μόνοι, θα μείνουμε μόνοι», το μήνυμα του Νετανιάχου μετά το τελεσίγραφο Μπάϊντεν ότι παγώνει την παράδοση όπλων στο Ισραήλ. Λάθος μήνυμα λέει ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ

«Η ισραηλινή αντιπροσωπεία επιστρέφει ήδη από το Κάιρο μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τη Χαμάς.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στις επιχειρήσεις του στη Ράφα και σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, όπως ήταν προγραμματισμένο».

Ο Μπ. Νετανιάχου εμφανίστηκε να αγνοεί την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν ορισμένες προμήθειες όπλων στο Ισραήλ αν επιτεθεί στη Ράφα: «Όπως έχω ξαναπεί, αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε με τα νύχια μας», δήλωσε συμπληρώνοντας ότι το Ισραήλ «θα μείνει μόνο του» αν χρειαστεί.

«Κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας πριν από 76 χρόνια, ήμασταν λίγοι εναντίον πολλών», δήλωσε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου. «Δεν είχαμε όπλα, υπήρχε εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, αλλά με τη δύναμη της ψυχής, τη γενναιότητα και την ενότητα μέσα μας – κερδίσαμε». «Σήμερα είμαστε πολύ πιο δυνατοί», συνέχισε ο Νετανιάχου.

«Είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι για να νικήσουμε τον εχθρό μας και αυτούς που θέλουν να μας καταστρέψουν. «Αν πρέπει να μείνουμε μόνοι, θα μείνουμε μόνοι. Έχω ήδη πει ότι αν χρειαστεί – θα πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια».

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διαβεβαίωνε την ίδια ώρα ότι «το Ισραήλ έχει τα απαραίτητα πυρομαχικά για να εκτελέσει το σχέδιο του στη Ράφα».

Η επιστολή του Αμερικανο-ισραηλινού μεγιστάνα στο Μπάϊντεν
Ο Αμερικανο-ισραηλινός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Χάιμ Σαμπάν ζητά από τον Μπάιντεν να ανακαλέσει την απόφαση για το πάγωμα των όπλων.

Σύμφωνα με τους timesofisrael.com ο Σαμπάν έστειλε επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο ζητώντας του να ανακαλέσει την απόφασή του να σταματήσει να παρέχει όπλα στο Ισραήλ εάν ξεκινήσει μια επιχείρηση στα κατοικημένα μέρη της Ράφα, της νοτιότερης πόλης της Γάζας.

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης «να σταματήσει να στέλνει πυρομαχικά στο Ισραήλ» καθώς πολεμά τη Χαμάς στέλνει «ένα τρομερό μήνυμα στους συμμάχους μας στην περιοχή και πέραν αυτής», λέει ο Σαμπάν – ο οποίος είναι μακροχρόνιος δωρητής στο Δημοκρατικό Κόμμα

Αποκαλώντας την «κακή… κακή… κακή… απόφαση, σε όλα τα επίπεδα», ο Σαμπάν ζητά από τον Μπάιντεν να το ξανασκεφτεί, λέγοντας ότι «υπάρχουν περισσότεροι Εβραίοι ψηφοφόροι που νοιάζονται για το Ισραήλ, παρά Μουσουλμάνοι ψηφοφόροι που νοιάζονται για τη Χαμάς».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, τόνισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα αποδυνάμωνε το Ισραήλ σχετικά με τις συνομιλίες για απελευθέρωση των ομήρων και πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να συνεργάζεται με το Ισραήλ για τροποποιήσεις στην πρόταση κατάπαυσης του πυρός που υπέβαλε η Χαμάς.

Λευκός Οίκος: Μπορούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις μαζί για να κερδηθεί ο πόλεμος
Ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, αναχώρησε από το Κάιρο, αλλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν τελειώσει, τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν στηρίζουν χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, είναι το πάγιο πλεόν μήνυμα που επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την ώρα που περιγράφεται ρήξη μεταξύ Μπάιντεν – Νετανιάχου.

Ο Τζον Κίρμπι τόνισε πάντως ότι η ήττα της Χαμάς αποτελεί κοινό στόχο Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ αλλά «δεν θα επιταχυνθεί με την επιχείρηση της Ράφα». Επισημαίνεται επίσης ότι ο Λευκός Οίκος, προτείνει άλλους τρόπους εξάρθρωσης της Χαμάς, και ότι συνεχίζουν να μιλάνε με το Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα για αυτούς τους τρόπους , όπως αναφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, “μπορούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις μαζί για να κερδηθεί ο πόλεμος,

Η Ουάσινγκτον αναστέλλει την παράδοση όπλων στο Ισραήλ, με μήνυμα αποτροπής της χερσαίας εισβολής στη Ράφα αλλά εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων.

Ο Τζο Μπάιντεν επικρίνεται ότι άγεται και φέρεται από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος των Δημοκρατικών, καθώς παραδέχτηκε ότι οι ιδιαίτερα ισχυρές βόμβες των 900 κιλών έχουν χρησιμοποιηθεί για να σκοτωθούν άμαχοι στη Γάζα και ανακοίνωσε ότι το επόμενο φορτίο δεν θα παραδοθεί στο Ισραήλ, όσο παραμένουν σε ισχύ τα σχέδια χερσαίας εισβολής στη Ράφα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο ότι στηρίζει τους τρομοκράτες της Χαμάς και οδηγεί τον κόσμο στον Τρίτο παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ βετεράνοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές όπως ο Λίντσει Γκρείαμ, κάνουν λόγο για μεγάλο λάθος.

Ο Πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ τονίζει ότι μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει πρόβλημα στη μάχη εναντίον της Χαμάς.

Ειρωνικό ήταν το σχόλιο του Ιταμάν Μπεν Γκβιρ, του ακροδεξιού εταίρου του Νετανιάχου στο Χ, που ανέφερε ότι «η Χαμάς αγαπά τον Μπάιντεν».

Ισραήλ-ΗΠΑ: Η αναστολή όπλων από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ στέλνει το το «λάθος μήνυμα», δηλώνει ο Ισραηλινός πρέσβης στις ΗΠΑ

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν οι ΗΠΑ να αναστείλουν τις παραδόσεις ορισμένων όπλων στο Ισραήλ αν εξαπολυθεί χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας στη Ράφα, στέλνει το το «λάθος μήνυμα» στην Χαμάς και στους εχθρούς του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρέσβης στις ΗΠΑ.

«Αυτό είναι πολύ ατυχές», τόνισε ο πρέσβης Μάικλ Χέρτζογκ σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο του Carnegie Endowment for International Peace. «Στέλνει λάθος μήνυμα στη Χαμάς και στους εχθρούς μας στην περιοχή», συμπλήρωσε.

«Μας στριμώχνει γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη Ράφα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», τόνισε.

Πηγή: ΕΡΤ / timesofisrael.com 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook