H κρατική τηλεόραση του Ιράν ανακοίνωσε το θάνατο του προέδρου Ραϊσί και όλων των επιβαινόντων. «Έγιναν μάρτυρες» , λένα τα Ιρανικά μέσα.

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου Bell 212 στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλα 7 άτομα και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής κάτω από πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Λίγη ώρα αργότερα το ιρανικό press TV έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την μεταφορά των σορών από το ελικόπτερο.

«Ο Πρόεδρος του Ιράν, ο υπουργός εξωτερικών και μια ομάδα αξιωματούχων που τους συνόδευαν μαρτύρησαν μετά από συντριβή ελικοπτέρου στο βορειοδυτικό Ιράν», αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Ο Αγιατολάχ μαρτύρησε» έγραψε σε ανάρτησή του το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Την είδηση μετέδωσε και τo ιρανικό πρακτορείο Mehr αναφέροντας ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο «έγιναν μάρτυρες».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η σορός του προέδρου του Ιράν και των υπολοίπων των νεκρών από το ελικόπτερο θα μεταφερθούν στην πόλη Ταμπρίζ, δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, γράφει το ημιεπίσημο ιρανικό Tasnim News.

Ο Πιρ-Χοσεΐν Κολιβάντ μάλιστα ανάφερε ότι οι οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί πράγμα που σημαίνει ότι ανασύρθηκαν όλοι οι σοροί.

Το ελικόπτερο συνετρίβη ενώ ταξίδευε από την επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν προς την πόλη Ταμπρίζ.

Στο αεροσκάφος που συνετρίβη επέβαιναν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Hossein Amirabdollahian, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Malek Rahmati και ο Mehdi Mousavi, ο επικεφαλής της φρουράς του Raisi. Τους συνόδευε επίσης ο Mohammad Ali Al-e-Hashem, εκπρόσωπος του Ανώτατου Ηγέτη στην επαρχία.
Η κυβέρνηση του Ιράν συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον πρώτο αντιπρόεδρο Μουχάμαντ Μουχμπάρ και με βάση όσων ισχύουν στη χώρα, θα αναλάβει πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου είναι σοκαριστικές. Το ελικόπτερο έχει καταστραφεί ολοσχερώς, παντού υπάρχουν συντρίμμια και καμένα κομμάτια.

Ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Εμπραχίμ Ραϊσί εξελέγη το 2021 και ήταν 63 ετών και ο υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν ανέλαβε το αξίωμα επίσης το 2021 και ήταν 60.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook