Η πτήση SQ 321 μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του από έντονες αναταράξεις κατά τη διάρκεια πτήσης της Singapore Airlines από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το BBC.

Ένας επιβάτης σκοτώθηκε και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σε πτήση της Singapore Airlines από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, μετά από σοβαρές αναταράξεις.

Το Boeing 777-300ER με προορισμό τη Σιγκαπούρη εξετράπη της πορείας του στην Μπανγκόκ και προσγειώθηκε στις 15:45 τοπική ώρα (08:00 GMT).

Η πτήση SQ 321 μετέφερε συνολικά 211 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Η Singapore Airlines εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος», ανέφερε.
Η αεροπορική εταιρεία πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τις αρχές της Ταϊλάνδης για την παροχή ιατρικής βοήθειας στους επιβάτες και έστειλε ομάδα στην Μπανγκόκ για να παράσχει οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια χρειαζόταν.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης έστειλαν ασθενοφόρα και ομάδες έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi.
Δεν είναι ακόμη σαφές τι ακριβώς συνέβη στην πτήση.

Οι αναταράξεις δεν είναι σπάνιες και συνήθως δεν προκαλούν ανησυχία, ωστόσο σοβαρά περιστατικά όπως αυτό είναι σπάνια, και μια μικρή ανώμαλη πτήση.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης έστειλαν ασθενοφόρα και ομάδες έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi.

Ο υπουργός Μεταφορών της Σιγκαπούρης Τσι Χονγκ Τατ είπε ότι η κυβέρνηση θα παράσχει βοήθεια στους επιβάτες και τις οικογένειές τους.

«Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα για το περιστατικό στην πτήση SQ321 της Singapore Airlines από το Λονδίνο Χίθροου προς τη Σιγκαπούρη», ανήρτησε σε δήλωση στο Facebook.

Το τι συνέβη στην πτήση είναι ακόμα ασαφές.

«Οι τραυματισμοί από σοβαρές αναταράξεις είναι σχετικά σπάνιοι στο πλαίσιο εκατομμυρίων πτήσεων που πραγματοποιούνται. Ωστόσο, οι έντονες αναταράξεις μπορεί να είναι δραματικές και να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς ή δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση θανατηφόρο», δήλωσε στο BBC ο Τζον Στρίκλαντ, ειδικός της γενικής αεροπορίας.

Τα πληρώματα πτήσης έχουν τους πόρους για να προβλέψουν τις αναταράξεις, αν και ορισμένα μέρη του κόσμου είναι πιο επιρρεπή σε αυτές. Εκπαιδεύονται επίσης στο πώς να ανταποκρίνονται στις αναταράξεις, είπε ο κ. Στρίκλαντ.

«Δεν είναι τυχαίο που οι αεροπορικές εταιρείες συνιστούν να κρατάτε τις ζώνες ασφαλείας χαλαρά δεμένες καθ’ όλη τη διάρκεια μιας πτήσης, είτε είναι μεγάλη είτε μικρή», πρόσθεσε

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook