Παραστρατιωτικές οργανώσεις φέρονται να συζητούσαν σχέδια επίθεσης στο Καπιτώλιο και απομάκρυνση των Δημοκρατικών Βουλευτών και Γερουσιαστών στις 4 Μαρτίου

Το αμερικανικό αστυνομικό τμήμα του Καπιτωλίου έχει πληροφορίες που δείχνουν μία πιθανή συνωμοσία για «παραβίαση του Καπιτωλίου από μια άγνωστη ομάδα πολιτοφυλακών» την Πέμπτη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας γίνεται αναφορά σε «βίαιους εξτρεμιστές», σύμφωνα με το δίκτυο, το οποίο επικαλείται ως πηγή του έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, τον οποίο δεν κατονομάζει.

Πληροφορίες από το αμερικανικό αστυνομικό τμήμα του Καπιτωλίου δείχνουν πιθανή συνωμοσία για «παραβίαση του Καπιτωλίου από μια άγνωστη ομάδα πολιτοφυλακών» την Πέμπτη.

Η δήλωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι συνεργάζεται με τις τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες «για να σταματήσει οποιεσδήποτε απειλές για το Καπιτώλιο» προσθέτοντας: «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες».

Η απειλή φαίνεται να συνδέεται με ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας, που προωθείται κυρίως από τους υποστηρικτές του QAnon, ότι ο Τραμπ θα ανέβει ξανά στην εξουσία στις 4 Μαρτίου. Αυτή ήταν η αρχική ημέρα των προεδρικών εγκαινίων των ΗΠΑ έως το 1933, όταν μεταφέρθηκε στο 20 Ιανουαρίου

Η Αστυνομία του Καπιτωλίου σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές αναβαθμίσεις ασφαλείας στο Καπιτώλιο, έδρα της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook