Η παχυσαρκία αποτελεί πιθανότατα τον σημαντικότερο παράγοντα κινδύνου για βαριά ασθένεια ή και θάνατο εξαιτίας του κορωνοϊού.

Νέα μελέτη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παχυσαρκίας αποκαλύπτει πως οι θάνατοι από κορωνοϊό είναι δεκαπλάσιοι στις χώρες όπου πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι. Χαρακτηριστικό είναι το ότι πάνω από το 90% των θανάτων από κορωνοϊό έχουν σημειωθεί σε χώρες με υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας.

Η μελέτη τονίζει πως εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν η παχυσαρκία είχε καταπολεμηθεί πιο αποφασιστικά, αφού φαίνεται πως αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου, για να νοσήσει κάποιος πολύ βαριά από την Covid19.

Σε χώρες με χαμηλά επίπεδα παχυσαρκίας, όπου οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι είναι κάτω του 40% του πληθυσμού, η θνητότητα από κορωνοϊό δεν ξεπερνά τους δέκα θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού.

Για όλους αυτούς τους λόγους και με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, οι ερευνητές κάλεσαν τις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παχύσαρκων ανθρώπων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook