Στη δίνη του Εγκέλαδου βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία.

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 8,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στα Νησιά Κερμάντεκ, περίπου 1.000 χιλιόμετρα στα βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, σήμερα στις 21.30 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με το Aμερικανικό   Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) η δόνηση, που έγινε σε θαλάσσιο χώρο στις 8:28 π.μ. (τοπική ώρα), έγινε σε βάθος 19,4 χιλιομέτρων.

Σημειώνεται ότι μόλις δυο ώρες πριν είχε σημειωθεί σεισμός 7,2 Ρίχτερ. Φυσικά, η ανησυχία στην περιοχή βρίσκεται στο κόκκινο.

Εκδόθηκε νέα προειδοποίηση για τσουνάμι

Η προειδοποίηση αφορά στην περιοχή της Χαβάης και της Αμερικανικής Σαμόα. Η βορειοανατολική ακτή της Νέας Ζηλανδίας έλαβε επίσης προειδοποίηση για τσουνάμι και η πολιτική προστασία της χώρας ζήτησε από τους κατοίκους να μετακινηθούν αμέσως στο πλησιέστερο υψηλό έδαφος… ή όσο το δυνατόν πιο εσωτερικά στη χώρα.

Ο σεισμός των 7,2 Ρίχτερ,  σημειώθηκε  νωρίτερα κοντά στα νησιά Kermadec, με το εστιακό του βάθος να εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Είναι ενδεικτικό πως μόλις  σε 34 λεπτά λεπτά μετά την ισχυρότατη αυτή δόνηση, σημειώθηκαν ακόμη έξι (!) μετασεισμοί μεγέθους από 3,6 έως και 5,7 Ρίχτερ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook