Στο δικαστήριο οδηγείται η υπόθεση βιασμού με πρωταγωνιστή τον Γερμανό σκηνοθέτη Ντίτερ Βέντελ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, η εισαγγελία του Μονάχου ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της έρευνας για την καταγγελία που είχε κάνει η ηθοποιός Τζάνι Τέμπελ για βιασμό της από τον Βέντελ το καλοκαίρι του 1996. Σύμφωνα με την καταγγελία η 27χρονη τότε ηθοποιός είχε επισκεφθεί τον σκηνοθέτη σε ξενοδοχείο του Μονάχου προκειμένου να συζητήσουν για έναν ρόλο και Βέντελ την εξανάγκασε σε σεξουαλικές πράξεις. Ο Βέντελ είχε αρνηθεί με ένορκη δήλωση την κατηγορία.

Η υπόθεση έγινε γνωστή το 2018 όταν τρεις γυναίκες ηθοποιοί είχαν αποκαλύψει στο περιοδικό «Zeit-Magazin» ότι είχαν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον σκηνοθέτη στη δεκαετία του 1990. Ήταν η σημαντικότερη υπόθεση του γερμανικού «Me Too» στο κύμα των σχετικών αποκαλύψεων το 2017.

Ο Ντίτερ Βέντελ είναι από τους γνωστότερους σκηνοθέτες της Γερμανίας. Με την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας το 2018 είχε δηλώσει ότι είναι ικανοποιημένος που ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση και έχει εμπιστοσύνη στην εισαγγελία. Η εισαγγελία του Μονάχου αιτιολογεί τη μεγάλη διάρκεια της έρευνας με το γεγονός ότι αρκετοί μάρτυρες που εξετάστηκαν βρίσκονταν στο εξωτερικό. Σε περίπτωση που ο 81χρονος σήμερα Βέντελ καταδικαστεί, απειλείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook