Άλμπερτ Μπουρλά: Εν αναμονή της έγκρισης για να αρχίσει ο εμβολιασμός στις ηλικίες 12-16 ετών

Το εμβόλιο θα μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά 12 έως 16 ετών «μέσα στις επόμενες εβδομάδες» , εφόσον λάβει την έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές, είπε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά στo ισραηλινό «Κανάλι 12».
Ο κ. Μπουρλά τόνισε επίσης ότι, μόλις ληφθεί η έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 16 ετών θα ξεκινήσει άμεσα ενώ τα μικρότερα παιδιά θα εμβολιαστούν έως το τέλος του έτους.
Η Pfizer έχει ξεκινήσει κλινική έρευνα σε 2000 παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών – και προσδοκά να λάβει επείγουσα έγκριση για την χρήση του εμβολίου της και για αυτή την ηλικιακή ομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στο Ισραήλ χορηγήθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BionTech σε 600 παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών τα οποία πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και επομένως θεωρούνται υψηλού κινδύνου , εφόσον νοσήσουν με κορωνοϊό. Όπως ανακοινώθηκε από τις ισραηλινές Αρχές, το εμβόλιο αποδείχθηκε ασφαλές – καθώς δεν παρουσιάστηκαν σοβαρές παρενέργειες.
«Εκατοντάδες παιδιά, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών που έλαβαν το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech στο Ισραήλ δεν παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες», είχε δηλώσει την Δευτέρα υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός «Pfizer» πρόκειται να ξεκινήσει και άλλη μελέτη με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 5 έως 12 ετών, σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας , οι εμβολιασμοί αυτής της ηλικιακής ομάδας θα μπορούσαν να ξεκινήσoυν – αν όλα πάνε καλά – στα τέλη του 2020.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η απάντηση του ΥΠΕΞ στους χάρτες με τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»
- Παλαιό Φάληρο: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση στη μητέρα της 3χρονης που πνίγηκε
- Κυριάκος Μητσοτάκης – Νόβακ Τζόκοβιτς στην Τήνο – Προσκύνησαν την εικόνα της Μεγαλόχαρης – Φωτογραφίες
- Ηρώδειο: Κλείνει για τρία χρόνια – Θα γίνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης
- ΕΘΑΑΕ: Αυτά είναι τα 6 μη κρατικά πανεπιστήμια που θα λειτουργήσουν το 2025-2026 στην Ελλάδα – Απορρίφθηκαν πέντε
- ΕΛΑΣ: Έντεκα νεκροί και 703 τραυματίες σε 531 τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική
- Ροδόπη: Δεν ήξερε κολύμπι η 11χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτό και πνίγηκε στη θάλασσα – Συνελήφθησαν οι γονείς της
- Παλαιό Φάληρο: «Ερευνάται αν η μητέρα ήθελε να ξεφορτωθεί το παιδί, σε ρηχά νερά ο πνιγμός», λέει ο ιατροδικαστής για το νεκρό κοριτσάκι
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook