Συνάντηση Ερντογάν – Τράμπ στις 25 Σεπτεμβρίου – «Σημαντική συμφωνία για τα F-16, συζήτηση και για τα F-35» λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τη συνάντηση ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος επισημαίνοντας ότι συνεργάζονται με τον Τούρκο ομόλογο του πάνω σε πολλές εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στον Λευκό Οίκο στις 25 Σεπτεμβρίου και ότι αναμένει να ολοκληρώσουν συμφωνίες για το εμπόριο και τον στρατό.
Μεταξύ αυτών η αγορά αεροσκαφών F-16, ενώ όπως αναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ ενώ θα συνεχιστεί η συζήτηση των δύο πλευρών για τα F-35, για τις οποίες αναμένει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσω τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον Λευκό Οίκο στις 25 Σεπτεμβρίου. Εργαζόμαστε πάνω σε πολλές εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες με τον πρόεδρο, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης αγοράς αεροσκαφών Boeing, μιας σημαντικής συμφωνίας για F-16, και της συνέχισης των συνομιλιών για τα F-35, τις οποίες περιμένουμε να ολοκληρωθούν θετικά. Ο Πρόεδρος Ερντογάν κι εγώ είχαμε πάντα μια πολύ καλή σχέση. Ανυπομονώ να τον δω στις 25!»
Η συνάντηση Ερντογάν με τον Τραμπ Τζούνιορ και τα 300 Boeing για το ραντεβού
Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, κατά τη διάρκεια μιας απροειδοποίητης επίσκεψης, όπως ανέφεραν πηγές στην ιστοσελίδα Middle East Eye.
Η επίσκεψη του Τραμπ τζούνιορ αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη από τον Οζγκιούρ Οζέλ, πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ο οποίος υποστήριξε ότι ο Ερντογάν συμμετείχε σε «μυστικές διαπραγματεύσεις» με τον πρωτότοκο γιο του Αμερικανού προέδρου για το ζήτημα της Γάζας.
Σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο Ερντογάν με τον γιο του Τραμπ, πηγή κοντά στον Τούρκο πρόεδρο, μιλώντας στη Deutsche Welle, επιβεβαίωσε το ραντεβού, αλλά χαρακτήρισε τη συνάντηση «επίσκεψη ευγενείας».
Ολες οι Ειδήσεις
- Τρίκαλα: 55χρονος παγιδεύτηκε σε έρημο ορεινό χωριό στα 1000 μ υψόμετρο μετά από κατολίσθηση – «Εγκλωβισμένος για 7η ημέρα»
- Ζωή Παπαδοπούλου: Οι εμφανίσεις στην Κυψέλη, η νέα δισκογραφική δουλειά και η νονά Χαρούλα Αλεξίου
- Ο Τραμπ απειλεί με αγωγή 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κατά του BBC για «πειραγμένο» βίντεο από την ομιλία του – Η επιστολή των δικηγόρων του
- Ο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 στις αναμετρήσεις των «αιωνίων» στην Euroleague
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Όλοι προετοιμάζονται για την άφιξη της πάμπλουτης πελάτισσας αλλά μια μεγάλη έκπληξη τους περιμένει! Τρέϊλερ
- Όλοι Μαζί Μπορούμε: Και φέτος, συνεχίζουμε να πρασινίζουμε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη!
- «11 ΑΥΤΟΙ 11 ΕΜΕΙΣ»: Η κορυφαία ενδεκάδα στον αθλητικό σχολιασμό απόψε στις 23:15 στο OPEN
- «Θέλω ένα πακέτο μακαρόνια»: Οι διάλογοι που πρόδωσαν τους παλαιοημερολογίτες με την κοκαΐνη – Έκρυβαν ναρκωτικά σε γλάστρα εκκλησίας – H απάτη με τα λείψανα του Αγίου Παρθενίου – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook