Ευρώπη και ΗΠΑ καλούν τον Ερντογάν να μην απαγορεύσει το φιλοκουρδικό κόμμα

Η απαγόρευση του HDP, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, «θα παραβίαζε τα δικαιώματα εκατομμυρίων εκλογέων στην Τουρκία», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε τον Ερντογάν να μην προχωρήσει στην απαγόρευση του φιλοκουρδικού κόμματος, καθότι αυτό θα υπονόμευε την αξιοπιστία της δέσμευσής της για μεταρρυθμίσεις.
Από την άλλη, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι «παρακολουθεί στενά» τη διαδικασία που κινήθηκε για τη διάλυση του HDP, κάτι που «θα ανέτρεπε αδικαιολόγητα τη βούληση των Τούρκων εκλογέων, θα υπονόμευε περαιτέρω την εύθραυστη δημοκρατία στην Τουρκία και θα στερούσε από εκατομμύρια Τούρκους πολίτες τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους».
«Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί την ελευθερία της έκφρασης, συμμορφούμενη προς τις εγγυήσεις του τουρκικού Συντάγματος και προς τις διεθνείς δεσμεύσεις της Τουρκίας» λένε οι Αμερικάνοι σε ένα σαφές μήνυμα στους γείτονες.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο ΟΠΑΠ κάνει «απόβαση» στα Ιωάννινα με μοναδικές εμπειρίες – Φέρνει το showcar της McLaren F1 Team και βάζει τη «σφραγίδα» του στο Ioannina Lake Run
- Bουλή – Σύγκρουση Φλωρίδη με Γιαννούλη: «Έχετε λατρεία προς δολοφόνους και εγκληματίες» (βίντεο)
- Γιατρός από την Αμαλιάδα έπεσε θύμα ληστείας στο Μετρό – Αναγκάστηκε να ζητιανέψει για να επιστρέψει (βίντεο)
- Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» – Απόψε στις 19:45
- Υψηλή τηλεθέαση για το MEGA με τον αγώνα Ολυμπιακός – Πάφος
- «Η Ελλάδα ψηφίζει»: Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν – Δείτε βίντεο
- «Χαμογέλα και Πάλι!»: Πρεμιέρα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στο MEGA
- Οι Μακρόν θα προσκομίσουν «επιστημονικά στοιχεία» σε αμερικανικό δικαστήριο για να αποδείξουν ότι η Μπριζίτ είναι γυναίκα, λέει ο δικηγόρος τους
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook