Οι ελληνικές φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» έφτασαν στη Λεμεσό. Το προσωπικό της Αμερικανικής πρεσβείας στην Λευκωσία, έσπευσε προληπτικά στα υπόγειο μέχρι να λήξει ο συναγερμός - Πτήση της Aegean με προορισμό τη Λάρνακα επέστρεψε στην Αθήνα και αναχώρησε εκ νέου για την Κύπρο.

Συναγερμός σήμανε το πρωί στην Κύπρο όταν δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο για να διερευνήσουν ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο πλησίον του Λιβάνου. Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους και αφού δεν βρέθηκε κάτι, τα δύο μαχητικά αεροσκάφη επέστρεψαν στη βάση τους, όπως αναφέρθηκε.
Η απογείωση των δύο ελληνικών F-16 για το ύποπτο αντικείμενο

Η Κυβέρνηση ανέφερε ότι το περιστατικό θεωρείται πλέον λήξαν, σημειώνοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση και παραμένουν σε εγρήγορση.
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανέφερε πως το εν λόγω περιστατικό θεωρείται πλέον λήξαν. «Το περιστατικο για το οποίο υπήρξε σχετική πληροφορία διερευνήθηκε και θεωρείται λήξαν. Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την κατάσταση σε συνεχή βάση και λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα από τα διαθέσιμα μέσα στο πλαίσιο των καθιερωμένων διαδικασιών. Η επίσημη ενημέρωση θα είναι συνεχής», έγραψε σε ανάρτηση.

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν έκλεισε ο εναέριος χώρος της Κύπρου λέγοντας πως «ο εναέριος χώρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έκλεισε σε καμία στιγμή. Στο πλαίσιο των καθιερωμένων διαδικασιών ζητήθηκε από δύο πτήσεις να παραμείνουν για σύντομο χρονικό διάστημα σε αναμονή, ώστε να δοθεί ο αναγκαίος επιχειρησιακός χώρος. Ο κυβερνήτης της μιας εκ των δύο πτήσεων επέλεξε να επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ η δεύτερη πτήση προσγειώθηκε κανονικά λίγο αργότερα. Ο εναέριος χώρος συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά».

Στο μεταξύ, οι ελληνικές φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» έφτασαν στη Λεμεσό

Υπενθυμίζεται πως η Βρετανία ανακοίνωσε την αποστολή του αντιτορπιλικού HMS Dragon, καθώς και ελικοπτέρων με δυνατότητες αντιμετώπισης drones, στην Κύπρο. Επιπλέον, η Γαλλία στέλνει αεροσκάφη και φρεγάτα. Την ίδια ώρα, η Τζόρτζια Μελόνι εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής ιταλικής φρεγάτας στην περιοχή γύρω από το νησί.

Σκηνικό έντονης κινητικότητας στο Ακρωτήρι – Συνεχείς περιμετρικές πτήσεις αεροσκάφους

Σύμφωνα με το  philenews κινητικότητα παρατηρείται στη στρατιωτική Βάση Ακρωτηρίου από το πρωί της Τετάρτης, με την παρουσία οχημάτων να είναι αισθητά αυξημένη.

Σύμφωνα με την εικόνα που καταγράφει το philenews, το οποίο βρίσκεται έξω από τη βάση, παρατηρείται συνεχής ροή οχημάτων που εισέρχονται στον χώρο, μεταξύ των οποίων και βαρέα οχήματα.

Την ίδια ώρα, αεροσκάφος των Βρετανικών Βάσεων πραγματοποιεί πτήσεις περιμετρικά της στρατιωτικής βάσης, εντείνοντας την εικόνα αυξημένης κινητικότητας στην περιοχή.

Επαναπατρίζονται σήμερα 180 Κύπριοι από το Ντουμπάϊ – Άλλες δύο πτήσεις τις επόμενες μέρες

Πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη η πρώτη πτήση επαναπατρισμού από Ντουμπάϊ, αναμένεται ότι θα μεταφέρει στην Κύπρο 180 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αεροσκάφος της Cyprus Airways απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Λάρνακας στις 7:30 το πρωί και αναμενόταν να προσγειωθεί στο Ντουμπάι στις 11:45 (ώρα Κύπρου).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook