Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία φέρνει η τεράστια νομισματική κρίση.

Όπως δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο αντιπρόεδρος του AKP, Μαχίρ Ουντάλ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε ανασχηματισμό.

Σε τηλεοπτική εκπομπή του NTV, ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ δήλωσε ότι «τώρα ασφαλώς όταν ένα μέρος ολόκληρου του συστήματος αλλάζει, αναπόφευκτα όταν αρχίζει να γίνεται λόγος για αλλαγή, εμφανίζεται ένας δυναμισμός σε ολόκληρο το σύστημα. Τώρα οδεύοντας προς το 2023 ο Πρόεδρός μας θα κάνει ένα νέο ανασχηματισμό της ομάδας του» και πρόσθεσε ότι «θα το δούμε τις επόμενες μέρες».

Την Τετάρτη ξεκινά το Συνέδριο του ΑΚΡ και ο αντιπρόεδρος του κόμματος είπε ότι θα γίνουν αλλαγές και εντός του κόμματος αποκαλύπτοντας ότι θα διευρυνθεί και η Κεντρική Επιτροπή και πιθανόν να αυξηθεί ο αριθμός του. «Εδώ και 19 χρόνια κάναμε προετοιμασίες, τώρα ξεκινάμε», είπε ο Μαχίρ Ουνάλ.

Η κρίση στο Χρηματιστήριο

Το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης διέκοψε την Δευτέρα τις συναλλαγές μετά την ισχυρή πτώση του κύριου δείκτη του, που ακολούθησε την πτώση της τουρκικής λίρας η οποία υποτιμήθηκε μετά την απόλυση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Οι συναλλαγές διακόπηκαν για 35 λεπτά της ώρας για να επαναληφθούν στις 09:30 (ώρα Ελλάδας), αφού ο κύριος δείκτης είχε σημειώσει πτώση κατά 6,65%. Η διακοπή των συναλλαγών έγινε στο πλαίσιο μηχανισμού που προβλέπει τη διακοπή αυτή σε περιπτώσεις ισχυρών διακυμάνσεων των τιμών των μετοχών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook