Τη στήριξή του για τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τόνισε τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στις Βρυξέλλες.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του:

«Συνάντησα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα στις Βρυξέλλες. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας με τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, εξέφρασα τη στήριξή μας για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και τόνισα τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση του Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το State Department, ο κ. Μπλίνκεν κάλεσε την Τουρκία – μέσω του Μ. Τσαβούσογλου – να εγκαταλείψει το πρόγραμμα των ρωσικών πυραύλων S-400.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Υπουργείο Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μπλίνκεν και ο κ. Τσαβούσογλου συζήτησαν τη μακροχρόνια σημασία της συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των κοινών μας συμφερόντων στη Συρία και το Αφγανιστάν. Ο Υπουργός εξέφρασε υποστήριξη για συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ Τουρκίας και Ελλάδας. Ο υπουργός Μπλίνκεν προέτρεψε την Τουρκία να μην διατηρήσει το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του σχετικά με την απόσυρση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης κατά της βίας των γυναικών και υπογράμμισε τη σημασία των δημοκρατικών θεσμών και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook