Στη Μόσχα, η αστυνομία συνέλαβε στενούς συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι, επειδή κατηγορούνται ότι απηύθυναν εκκλήσεις προς στους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στις 23 Ιανουαρίου σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την σύλληψη και τη φυλάκιση του.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν η εκπρόσωπος Τύπου του Αλεξέι Ναβάλνι, η Κίρα Γιαρμίς, η δικηγόρος του ιδρύματος και παραγωγός του καναλιού Navalny Live Λιουμπόφ Σόμπολ και ο Γκεόργκι Αλμπούροφ, ένας από τους συντάκτες της έρευνας για το «ανάκτορο του Πούτιν», που αναρτήθηκε στο YouTube.

Η Γιαρμίς σε ανάρτησή της στο twitter γράφει ότι οι αστυνομικοί την κατηγόρησαν για απείθεια κατά της αρχής επειδή δεν τους επέτρεψε να μπουν σπίτι της και να τη συλλάβουν και επειδή παραβίασε τον νόμο που αφορά την διοργάνωση δημοσίων συγκεντρώσεων.

Η αστυνομία συνέλαβε τη δικηγόρο του ιδρύματος και παραγωγό του καναλιού Navalny Live Λιουμπόφ Σόμπολ. Επί τέσσερις ώρες όπως αναφέρει η ίδια, δεν επέτρεπαν στον δικηγόρο της να την συναντήσει. Επίσης συνελήφθη ο δικηγόρος του Ιδρύματος Αγώνα κατά της Διαφθοράς Βλαντλέν Λος ο οποίος είναι πολίτης της Λευκορωσίας…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook