Ένας αστυνομικός νεκρός και ένας συνάδελφός του σε κρίσιμη κατάσταση από την επίθεση με όχημα, που έπεσε πάνω σε οδόφραγμα, στον εξωτερικό χώρο του Καπιτωλίου. Νεκρός ο δράστης από τα πυρά αστυνομικών.

Νεκρός είναι ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν απόψε, από την επίθεση με όχημα, που έπεσε πάνω σε οδόφραγμα, σε σημείο ελέγχου στην περίμετρο του Καπιτωλίου.

Νεκρός είναι επίσης ο οδηγός του οχήματος. Φέρεται αμέσως μετά το συμβάν να κινήθηκε απειλητικά κατά των αστυνομικών, κραδαίνοντας μαχαίρι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαχαίρωσε τον έναν από τους δύο αστυνομικούς, προτού τραυματιστεί ο ίδιος από τα πυρά αστυνομικών. Αργότερα, εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο δεύτερος αστυνομικός, που τραυματίστηκε στην επίθεση.

Το κτίριο του Καπιτωλίου έχει σφραγιστεί και δεν επιτρέπεται σε αυτό η είσοδος ή η έξοδος. Μάλιστα, αναπτύχθηκε εκ νέου η Εθνοφρουρά.


Όπως αναφέρουν οι New York Times, το Κογκρέσο εκείνη την ώρα δεν συνεδρίαζε, επομένως η πλειοψηφία των γερουσιαστών και των βουλευτών απουσίαζαν από την αίθουσα. Επίσης, νωρίτερα την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την Ουάσινγκτον για να μεταβεί στο Καμπ Ντέιβιντ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook