Νέα άρση των μέτρων lockdown στη Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Στη Φάση 2 του «οδικού χάρτη» για την άρση του lockdown εισέρχεται την επόμενη εβδομάδα η Βρετανία, όπως ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Αυτό σημαίνει ότι τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανοίγουν όλα τα καταστήματα, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια αλλά και η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, μπορούν να επαναλειτουργήσουν ζωολογικοί κήποι, θεματικά πάρκα και βιβλιοθήκες.

Είπε μάλιστα ότι και ο ίδιος θα πάει στην παμπ «για να πιεί μια μπίρα» ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητείται από τους πολίτες να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού στα καταστήματα ή στα εστιατόρια.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ωστόσο ότι εξετάζει αν θα μπορούσε να οργανώσει ένα «σύστημα επιβεβαίωσης» της κατάστασης του καθενός όσον αφορά την Covid-19 (αν κάποιος έχει προσβληθεί και αναρρώσει ή αν έχει εμβολιαστεί) που θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να ξαναρχίσουν οι εκδηλώσεις με συμμετοχή μεγάλου πλήθους ατόμων.

Ο Τζόνσον επισήμανε ότι υπάρχουν «περίπλοκα, ηθικά και πρακτικά ζητήματα (…) που εγείρονται» από την ιδέα εισαγωγής ενός πιστοποιητικού, το οποίο θα βασίζεται αποκλειστικά στον εμβολιασμό. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο πώς θα το χειριστούμε, δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα μεροληπτικό σύστημα», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Παρά το άνοιγμα αυτό, όσοι μπορούν θα πρέπει να συνεχίσουν την τηλεργασία και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους στο εσωτερικό της χώρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook