«Δικτάτορα» αποκάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, με αφορμή την απαράδεκτη συμπεριφορά που επέδειξε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επίσημη επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Σαρλ Μισέλ στην Άγκυρα.

«Διαφωνώ απολύτως με τον Ερντογάν, νομίζω ότι ήταν ανάρμοστη συμπεριφορά, λυπάμαι πολύ για την ταπείνωση που υπέστη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο Ντράγκι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Με αυτούς τους δικτάτορες, ας τους αποκαλέσουμε έτσι, πρέπει να είμαστε σαφείς: Να εκφράζουμε τις διαφορετικές μας απόψεις αλλά να καταφέρνουμε να συνεργαζόμαστε υπέρ των χωρών μας», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, ο Ιταλός πρέσβης στην Αγκυρα, Massimo Gaiani, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις, μεταδίδει το TRT Haber.

«Καταδικάζουμε έντονα την απαράδεκτη λαϊκιστική ρητορική του διορισμένου πρωθυπουργού της Ιταλίας Ντράγκι και τις απαράδεκτες και αδικαιολόγητες δηλώσεις του για τον εκλεγμένο πρόεδρό μας, και του τις ανταποδίδουμε», σχολίασε στο Twitter o Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας και κατά τη διάρκεια συνάντησης του Ταγίπ Ερντογάν με την πρόεδρο της Κομισιόν και τον Σαρλ Μισέλ, υπήρχαν μόνο δύο πολυθρόνες όπου έκατσαν Ερντογάν και Μισέλ, με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν να μην έχει πού να καθίσει. ΕΔΩ το βίντεο με το περιστατικό και τη… στιγμή αμηχανίας.

Το περιστατικό προκάλεσε την οργή ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες. «Πρώτα αποσύρονται από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και τώρα αφήνουν την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χωρίς κάθισμα κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης. Είναι ντροπή #WomensRights», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ισπανίδα Ιράτχε Γκαρσία Πέρες. Αναλυτικά ΕΔΩ οι αντιδράσεις και η οργή στο Twitter.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook