Tη λύπη του εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, για το περιστατικό που έλαβε χώρα στην Τουρκία κατά τη συνάντηση της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο προέδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος δέχθηκε σφοδρή κριτική για αδράνεια απέναντι στην απαράδεκτη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου στην πρόεδρο της Κομισιόν, παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο LN24.

Όπως ανέφερε, τη στιγμή που έφτασαν στην αίθουσα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τοποθετήθηκαν με βάση το τουρκικό πρωτόκολλο. Παράλληλα εξήγησε πως προηγήθηκε συνάντηση προετοιμασίας, όμως «όχι με οπτικές λεπτομέρειες».

«Λυπάμαι βαθιά για την εικόνα που δόθηκε», τόνισε και υποστήριξε ότι είχε την πεποίθηση πως αντιδρώντας θα δημιουργείτο «πολύ πιο σοβαρό περιστατικό».

Παράλληλα, όπως είπε, εικόνες «δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό περιεχόμενο της συνάντησης». Ο Σαλρ Μισέλ ανέφερε ότι ο ίδιος και η πρόεδρος της Κομισιόν επί τρεις ώρες συνολικά προωθούσαν τις ευρωπαϊκές αξίες.

Νωρίτερα, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είχε προσπαθήσει να αμυνθεί έναντι των επικριτικών σχολίων που δέχθηκε για τη στάση του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook