Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι «έχει χάσει «τον ύπνο του» εξαιτίας του Sofagate με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέναντι στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Μετά την απρέπεια να καθίσουν οι δύο άνδρες στις δύο μοναδικές καρέκλες η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. αναγκάστηκε να καθίσει σε έναν απομακρυσμένο καναπέ, μακριά από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον Τούρκο πρόεδρο κατά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα.

«Αν ήταν δυνατόν, θα επέστρεφα τον χρόνο πίσω για να διορθώσω την κατάσταση», δήλωσε ο κ. Μισέλ για την εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου, με την πρόεδρο της Κομισιόν να στέκεται όρθια μπροστά στον ίδιο και τον Τούρκο πρόεδρο, καθώς δεν είχε προβλεφθεί τρίτη θέση δίπλα τους, στην αίθουσα συσκέψεων, στο προεδρικό παλάτι στην Άγκυρα.
Τελικά η πρόεδρος της Κομισιον Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναγκάστηκε να κάτσει στον καναπέ, που έδωσε και το όνομά του στο περιστατικό στα trends του Twitter. «Δεν κρατάω κρυφό ότι δεν έχω κοιμηθεί καλά τις νύχτες έκτοτε, επειδή η σκηνή αναπαράγεται στο μυαλό μου», δήλωσε ο κ. Μισέλ στην Handelsblatt.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ απάντησε στα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε για τη στάση που κράτησε απέναντι στην κ. φον ντερ Λάιεν, με ένα μακροσκελές κείμενο στη σελίδα του στο Facebook.

Nous avons participé ce mardi, Ursula von der Leyen et moi-même, à une rencontre à Ankara avec le président turc Recep…

Posted by Charles MICHEL on Wednesday, April 7, 2021

«Η αυστηρή ερμηνεία των κανόνων του πρωτοκόλλου από τις τουρκικές υπηρεσίες προκάλεσε μια δυσάρεστη κατάσταση: τη διαφορετική, ακόμη και μειωτική, μεταχείριση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μισέλ.

«Οι μερικές εικόνες που εμφανίστηκαν έδωσαν την εντύπωση ότι ήμουν αναίσθητος σε αυτήν την κατάσταση. Τίποτα δεν απέχει πιο πολύ από την πραγματικότητα ούτε από τα βαθιά συναισθήματά μου. Ούτε τέλος από τις αρχές του σεβασμού που μου φαίνονται απαραίτητες», πρόσθεσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook