Το Σάββατο 17 Απριλίου θα κηδευτεί ο πρίγκιπας Φιλίππος στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Wisdor, παρουσία μόνο συγγενών και εκλεκτών καλεσμένων, εξαιτίας της πανδημίας.

Τα βρετανικά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες φιλοξενούν πολλά αφιερώματα για τη ζωή του και, μεταξύ άλλων, απάντησαν στο ερώτημα γιατί ενώ ήταν σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, δεν πήρε ποτέ τον τίτλο του βασιλιά…

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο τίτλος του βασιλιά μπορεί να δοθεί μόνο σε κάποιον που κληρονομεί τον θρόνο. Αυτό σημαίνει ότι ο σύζυγος της βασίλισσας δεν παίρνει τον τίτλο του βασιλιά, αλλά του πρίγκιπα.

Όμως δεν ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες… Ως σύζυγοι του βασιλιά, παίρνουν τον τίτλο της βασίλισσας. Δηλαδή, η Καμίλα και η Κέιτ Μίντλεντον θα γίνουν βασίλισσες μόλις οι σύζυγοί τους γίνουν βασιλιάδες.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πήρε τον τίτλο του πρίγκιπα το 1957, δέκα χρόνια μετά τον γάμο του με την Ελισάβετ, ενώ ως τότε ήταν γνωστός ως δούκας του Εδιμβούργου.

Κάποτε ήταν πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας, αλλά όταν ήταν βρέφος ακόμα εξορίστηκε μαζί με την οικογένεια του από την Ελλάδα. Απαρνήθηκε αυτόν τον τίτλο όταν αρραβωνιάστηκε την Ελισάβετ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook