θα αξιολογηθεί η κατάσταση και η συμπεριφορά της γείτονος, ώστε να αποφασιστεί ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Ευρώπης

To ζήτημα των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία θα τεθεί και πάλι στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου τόνισε η Κομισιόν. Όπως συμπλήρωσε, στόχος είναι ο εποικοδομητικός διάλογος και η συνεργασία.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, ωστόσο, έσπευσε να σημειώσει πως για να υπάρξει συνεργασία, θα πρέπει να υπάρχει σταθερή αποκλιμάκωση και η Άγκυρα να έχει μια σταθερή συμπεριφορά σε μονομερείς ενέργειες.

Ο Πήτερ Στάνο πρόσθεσε ακόμα ότι, όπως αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Μάρτιο, τον Ιούνιο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν ξανά επί του θέματος. Συγκεκριμένα, θα αξιολογήσουν την κατάσταση και τη συμπεριφορά της Τουρκίας και θα αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Ευρώπης.

«Μπορώ μόνο να επαναλάβω όσα έχουμε πει σε ό,τι αφορά στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία και τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις διμερείς σχέσεις τους. Όλα αυτά είναι μέρος των τρεχουσών προσπαθειών να προχωρήσουμε ώστε να αποκαταστήσουμε την εποικοδομητική συνεργασία και τον διάλογο μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και μεταξύ Τουρκίας και των χωρών μελών μεμονωμένα. Σε αυτό έχουμε δεσμευτεί. Ακριβώς στη γραμμή της δήλωσης της τελευταίας συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών τον Μάρτιο και αυτό είναι κάτι το οποίο θα αξιολογηθεί ξανά και θα επανεξεταστεί κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου» τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook