Κατά 100 εκατομμύρια δόσεις αυξάνονται οι παραδόσεις της Pfizer στην ΕΕ για το 2021, σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο αριθμός ανεβάζει το σύνολο των παραδόσεων από την αμερικανική Pfizer και τη γερμανική BioNTech στα 600 εκατ. δόσεις για τη χρονιά αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστεί νέος εμβολιασμός εντός 12 μηνών μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της φαρμακοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το CNBC, είναι πιθανό οι άνθρωποι να πρέπει να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού σε ετήσια βάση.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό», είπε μεταξύ άλλων ο Μπουρλά, λίγες μέρες αφού αποκάλυψε πως η Pfizer θα μπορέσει να παραδώσει στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του Μαΐου 10% περισσότερες δόσεις από ό,τι προβλεπόταν ως εδώ.

Όπως είπε σήμερα η Αριστοτελία Πελώνη, μετά την επίσπευση της παράδοσης στην Ε.Ε. 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί για το τέταρτο που ήταν προγραμματισμένο, η χώρα μας θα προμηθευτεί επιπλέον 1,2 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook