State Department: Το Σάββατο αναμένονται οι ανακοινώσεις για την «Γενοκτονία των Αρμενίων»
Μετά την σημερινή επικοινωνία Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα η πολυαναμενόμενη επικοινωνία ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Αμερικανό πρόεδρο να γνωστοποιεί την πρόθεση του να αναγνωρίσει ως γενοκτονία τις σφαγές και τις αναγκαστικές εκτοπίσεις των Αρμενίων το 1915.
Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση της συζήτησης μεταξύ των δύο ηγετών.
Νωρίτερα τo State Department γνωστοποίησε ότι αύριο Σάββατο θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την «Γενοκτονία των Αρμενίων».
«Όσον αφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων, μπορείτε να περιμένετε μία ανακοίνωση αύριο», ήταν η διατύπωση της αναπληρώτριας εκπροσώπου της αμερικανικής διπλωματίας Τζαλίνα Πόρτερ.
Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων ψηφίστηκε από την αμερικανική γερουσία το 2019, αλλά δεν την υπέγραψε ο πρώην πρόεδρος Τράμπ.
Ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου του 1915, όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν. Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες.
Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων ήταν από 600.000 ως 800.000, ενώ Δυτικές και Αρμενικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στο 1.500.000.
Ολες οι Ειδήσεις
- Γεωργιάδης για Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»
- Κωνσταντοπούλου μετά τον καβγά στη Βουλή: Με SMS στον Χρυσοχοίδη ζητά την παραίτηση του και καταγγέλλει παρακράτος γιατί αστυνομικός ενημέρωσε τον Γεωργιάδη για τη μήνυση της
- Η Ρία Ελληνίδου πήγε στο μαγαζί του Δημήτρη Αλεξάνδρου: Όταν αφήνεις τους άντρες να διαλέξουν το χρώμα για τα νύχια – Βίντεο
- Σάκης Τανιμανίδης για Χριστίνα Μπόμπα: «Δες τι γυναίκα θα κυκλοφορήσω» – Το βίντεο από το ταξίδι στη Βιέννη
- Στάνκογλου: Νέες αιχμές κατά του Σμαραγδή – Η αποκάλυψη για τη συνάντησή τους
- Γιώργος Μαζωνάκης: Παραμένει στο νοσοκομείο, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση – Η ανακοίνωση του γιατρού του ( βίντεο)
- Αυτός είναι ο «Στίβεν» που στρατολόγησε τον Έλληνα σμήναρχο κατηγορούμενο για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
- Ιωάννα Τούνη – Δημήτρης Σπυριδωνίδης: Το φωτογραφικό άλμπουμ από τη Σαουδική Αραβία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook