Pfizer: Ξεκίνησε την αξιολόγηση του εμβολίου για παιδιά 12-15 ετών

Μετά από αίτημα για αδειοδότηση από τις εταιρείες
Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για τις ηλικίες 12-15 ετών μπαίνει το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech κατά της Covid-19, έπειτα από αιτήματα αδειοδότησης που κατέθεσαν οι δύο εταιρείες για αυτήν την ηλικιακή ομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.
«Ο ΕΜΑ θα επικοινωνήσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησής του, που αναμένονται τον Ιούνιο, εκτός κι αν κριθούν απαραίτητες συμπληρωματικές πληροφορίες», ανέφερε ο Οργανισμός, με έδρα το Άμστερνταμ, σε δελτίο Τύπου.
Στο δελτίο τύπου ο EMA αναφέρει ότι η Επιτροπή του Φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση «θα διεξάγει μια ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που έδωσε η εταιρεία που εμπορεύεται το Comirnaty”, το εμπορικό όνομα του εμβολίου κατά της Covid 19, που έχουν αναπτύξει το γερμανικό εργαστήριο BioNTech και ο αμερικανικός εταίρος του Pfizer.
Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα μιας ευρείας κλινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή εφήβων από την ηλικία των 12 ετών, σύμφωνα με τον EMA.
Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν κανένα εμβόλιο δεν έχει χρήση στα παιδιά, τα οποία είναι απίθανο να νοσήσουν σοβαρά από την ασθένεια.
Όμως, αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού και θα πρέπει να έχουν επίσης ανοσοποιηθεί προκειμένου να μπει φρένο στη μετάδοση της ασθένειας, υποστηρίζουν ειδικοί.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τζόκερ: Δυο τυχεροί κέρδισαν πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ – Τα νούμερα που κερδίζουν
- Ο Ζελένσκι με τους Ευρωπαίους ηγέτες στη συνάντηση με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο – Πως θα γίνουν οι συζητήσεις – Το πρόγραμμα
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα – Άθλια μεθόδευση ο εγκλεισμός μου»
- Ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά
- Μακρόν: «Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη – Αν δείξουμε αδυναμία, θα το πληρώσουμε ακριβά -Προετοιμάζουμε τις συγκρούσεις του αύριο »
- Κ. Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών: Για ζητήματα κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις.
- «Μεγάλη πρόοδος με τη Ρωσία – Μείνετε συντονισμένοι» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
- Φωτιά στην Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για εμπρησμό – «Με πίεσαν να ομολογήσω» λέει τώρα ο 19χρονος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook