Δανία: «Μπλόκο» στο εμβόλιο της Johnson & Johnson

Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson δεν υπερτερούν των κινδύνων, σημειώνει η Δανία
Μετά την διακοπή χρήσης του εμβολίου της Astrazeneca στην χώρα, η Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κάνει το ίδιο και για το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson, λόγω πιθανών σοβαρών παρενεργειών.
«Η Εθνική Αρχή Υγείας της Δανίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson για την Covid-19 δεν υπερτερούν του κινδύνου πρόκλησης μιας πιθανής ανεπιθύμητης ενέργειας, της VITT (ένα πολύ σπάνιο είδος θρόμβωσης) στους ανθρώπους που λαμβάνουν το εμβόλιο. Κατά συνέπεια, θα συνεχίσει το δανέζικο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού για την Covid-19 χωρίς το εμβόλιο της Johnson & Johnson», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
Υπενθυμίζεται ότι η Δανία δεν είχε δώσει μέχρι και σήμερα την έγκρισή της για τη χρήση του εμβολίου που κυκλοφορεί στην Ευρώπη με την ονομασία Janssen.
Ενδέχεται η σημερινή απόφασή της να καθυστερήσει κατά τέσσερις εβδομάδες την εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα, όπου η πανδημία θεωρείται ότι έχει τεθεί «υπό έλεγχο». Οι περισσότεροι άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς και το υγειονομικό προσωπικό έχουν ήδη εμβολιαστεί με άλλα σκευάσματα. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση, το 23,4% των Δανών έχει κάνει μια πρώτη δόση εμβολίων και το 11,5% έχει λάβει και τη δεύτερη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ευρώπη χρησιμοποιούνται τέσσερα εμβόλια για την Covid-19: των εταιρειών Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τζόκερ: Δυο τυχεροί κέρδισαν πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ – Τα νούμερα που κερδίζουν
- Ο Ζελένσκι με τους Ευρωπαίους ηγέτες στη συνάντηση με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο – Πως θα γίνουν οι συζητήσεις – Το πρόγραμμα
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν πάσχω από κανένα ψυχικό νόσημα – Άθλια μεθόδευση ο εγκλεισμός μου»
- Ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά
- Μακρόν: «Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη – Αν δείξουμε αδυναμία, θα το πληρώσουμε ακριβά -Προετοιμάζουμε τις συγκρούσεις του αύριο »
- Κ. Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών: Για ζητήματα κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις.
- «Μεγάλη πρόοδος με τη Ρωσία – Μείνετε συντονισμένοι» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
- Φωτιά στην Πάτρα: Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για εμπρησμό – «Με πίεσαν να ομολογήσω» λέει τώρα ο 19χρονος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook