ΠΟΥ: «Πράσινο φως» για χρήση έκτακτης ανάγκης στο κινεζικό εμβόλιο
Συνολικά το έκτο εμβόλιο που έλαβε έγκριση από τον ΠΟΥ
Την κατεπείγουσα έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έλαβε το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να χορηγηθεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Γεμπρεγιεσούς, σε συνέντευξη Τύπου «ο ΠΟΥ ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου της Sinopharm, από το Πεκίνο, κατά της Covid-19.
Έτσι, αυτό το εμβόλιο έγινε το έκτο εμβόλιο που έλαβε έγκριση από τον ΠΟΥ όσον αφορά την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει έγκριση για επείγουσα χρήση σε οποιοδήποτε κινεζικό εμβόλιο για οποιοδήποτε λοιμώδες νόσημα.
Η έγκριση επιτρέπει την ένταξη του εμβολίου της Sinopharm στο πρόγραμμα COVAX, που έχει ως στόχο την παροχή εμβολίων σε παγκόσμια κλίμακα, κυρίως σε φτωχότερες χώρες.
Ο ΠΟΥ μέχρι σήμερα είχε εγκρίνει κατά σειρά τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech, AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Johnson&Johnson και, την περασμένη εβδομάδα, εκείνο της Moderna.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Στον ψυχολόγο»: Επέστρεψε με εκρηκτικό single η Ειρήνη Ντίσιου!
- Η Έλλη Κασόλη εντάσσεται στη δημοσιογραφική ομάδα του ΕΡΤnews
- Φωτιά στη Βοιωτία: Πύρινος εφιάλτης στον Άγιο Βασίλειο – Απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης 300 άτομα – Μάχη με τις φλόγες σε Αργολίδα και Αχαία, κάηκαν σπίτια – Μπαράζ 112 για εκκενώσεις οικισμών (βίντεο)
- Η Πολύζου με αγωγή κατά της Κωνσταντοπούλου, της ζητάει 500.000 ευρώ για επεισόδιο στο περιστύλιο της Βουλής
- Πύρινος εφιάλτης στον Άγιο Βασίλειο Βοιωτίας – Δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης από θαλάσσης – «Θα καούμε ζωντανοί», οι εκκλήσεις βοήθειας των κατοίκων
- Αντώνης Κρόμπας και Λευτέρης Ελευθερίου σε μία ξεχωριστή παράσταση στο Allwyn Game Time
- Δημήτρης Αλεξάνδρου: Ο μικρός Πάρης χάζευε αποσβολωμένος τη Ρία Ελληνίδου να τραγουδά πάνω στη σκηνή (βίντεο)
- Κλέλια Ανδριολάτου: Οι πόζες με πορτοκαλί ολόσωμο σε παραλία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook