Συνολικά το έκτο εμβόλιο που έλαβε έγκριση από τον ΠΟΥ

Την κατεπείγουσα έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έλαβε το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να χορηγηθεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Γεμπρεγιεσούς, σε συνέντευξη Τύπου «ο ΠΟΥ ενέκρινε την επείγουσα χρήση του εμβολίου της Sinopharm, από το Πεκίνο, κατά της Covid-19.

Έτσι, αυτό το εμβόλιο έγινε το έκτο εμβόλιο που έλαβε έγκριση από τον ΠΟΥ όσον αφορά την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει έγκριση για επείγουσα χρήση σε οποιοδήποτε κινεζικό εμβόλιο για οποιοδήποτε λοιμώδες νόσημα.

Η έγκριση επιτρέπει την ένταξη του εμβολίου της Sinopharm στο πρόγραμμα COVAX, που έχει ως στόχο την παροχή εμβολίων σε παγκόσμια κλίμακα, κυρίως σε φτωχότερες χώρες.

Ο ΠΟΥ μέχρι σήμερα είχε εγκρίνει κατά σειρά τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech, AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Johnson&Johnson και, την περασμένη εβδομάδα, εκείνο της Moderna.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook