«Ναι» στο Johnson&Johnson αλλά «όχι», προς το παρόν, στην παραγγελία του.

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Johnson&Johnson στην Ελβετία από την ελβετική ρυθμιστική Αρχή φαρμάκων Swissmedic. Πρόκειται μάλιστα για το τρίτο εμβόλιο που εγκρίνεται από τη χώρα μαζί με αυτά των Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο έχει εγκριθεί και από άλλες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, ενώ οι παραδόσεις έχουν αρχίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη δεν αναμένεται να λάβει το εμβόλιο πριν από το δεύτερο τρίμηνο.

Μέχρι στιγμής, η Ελβετία δεν έχει παραγγείλει το εμβόλιο της Johnson&Johnson. Διάλεξε να μην παραγγείλει το εμβόλιο της J&J εν μέσω του πρώτου κύκλου αγορών του εμβολίου, λόγω του ότι πιθανότατα δεν θα είχε το εμβόλιο εν μέσω της συμφόρησης του εφοδιασμού έως αργότερα το 2021.

Έχει, ωστόσο, παραγγείλει περίπου 36 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τις Pfizer/BioNTech, τη Moderna, τη CureVac, τη Novavax και την AstraZeneca, με τα εμβόλια των τριών τελευταίων να μην έχουν εγκριθεί ακόμη στην Ελβετία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έως σήμερα η Ελβετία έχει λάβει 1,38 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Pfizer/BioNtech και Moderna, όπως έχει ανακοινώσει το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας. Η χώρα ανακοίνωσε σήμερα 3.643 νέες μολύνσεις για τις προηγούμενες τρεις ημέρες και 12 νέους επιβεβαιωμένους θανάτους. Αρκετές από τις νέες μολύνσεις προέρχονται από παραλλαγμένα στελέχη του ιού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook