Η 37χρονη γυναίκα απεβίωσε μετά τον εμβολιασμό της με το μονοδοσικό της Johnson&Johnson.

Ο πρώτος θάνατος μετά τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού κατεγράφη στο Βέλγιο, οδηγώντας τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σε νέες έρευνες.

Όπως σημειώνει ο EMA, πρόκειται για γυναίκα στο Βέλγιο που εμφάνισε θρόμβο αίματος με θανατηφόρα έκβαση. Η 37χρονη ήταν η σύζυγος Σλοβένου διπλωμάτη.

Όπως σημπληρώνει, αναφέρει πως «η γυναίκα υπέφερε από θρόμβο αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια (επίσης γνωστή ως θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας, TTS) και ο EMA, οι βελγικές και οι σλοβενικές υπηρεσίες φαρμάκων εξετάζουν αυτή την πρώτη αναφορά για θάνατο μαζί με άλλες αναφορές περιστατικών θρόμβων αίματος, ως μέρος της τακτικής εντατικοποιημένης δραστηριότητας παρακολούθησης».

Στην κατεύθυνση αυτό ο EMA ζήτησε από την εταιρεία που κυκλοφορεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να προχωρήσει σε σειρά πρόσθετων μελετών προκειμένου να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος της πιθανής σχέσης μεταξύ εμβολιασμού και TTS.

Προσθέτει ότι «από τις 20 Μαΐου 2021 είχαν χορηγηθεί 1.346.034 δόσεις εμβολίου της Janssen για την COVID-19 εντός της ΕΕ».

«Ο EMA και οι εθνικές αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και θα παρέχουν περαιτέρω ενημερώσεις, όπως απαιτείται. Ο EMA και οι εθνικές αρχές δεσμεύονται να διασφαλίσουν ότι το εμβόλιο χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν ασφαλέστερα», καταλήγει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook