Πιο μεταδοτική και ανεκτική στα εμβόλια η ινδική μετάλλαξη.

Ιδιαίτερα ανησυχητική χαρακτήρισε την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού που φαίνεται να εξαπλώνεται σε πολλές χώρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η συγκεκριμένη μετάλλαξη B.1.617 εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Σε συνέντευξη τύπου η επικεφαλής της τεχνικής ομάδας αντιμετώπισης της Covid-19 του ΠΟΥ, Δρ Μαρία Βαν Κέρκοβ, επισήμανε ότι «υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η B.1.617 είναι πιο μεταδοτική». Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία φαίνεται πως η συγκεκριμένη παραλλαγή παρουσιάζει σε κάποιο βαθμό ανεκτικότητα απέναντι στα εμβόλια.

«Κατά συνέπεια, την κατηγοριοποιούμε ως στέλεχος ανησυχίας», πρόσθεσε η Βαν Κέρκοβ.

Δεκάδες πτώματα θυμάτων κορωνοϊού στις όχθες του Γάγγη

Η πανδημία συνεχίζει την επέλαση της στην Ινδία, προκαλώντας αναρίθμητο αριθμό νεκρών, με τις υγειονομικές εγκαταστάσεις, τα κρεματόρια και τα νεκροταφεία να έχουν υπερχειλίσει.

Μάλιστα, στα social media κυκλοφόρησαν εικόνες που προκαλούν σοκ από πτώματα που ξεβράστηκαν στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στη βόρεια Ινδία, δεκάδες πτώματα ανθρώπων, που πιστεύεται πως έχουν πεθάνει από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις ινδικές αρχές, περίπου 40 πτώματα ξεβράστηκαν στη συνοικία Μπουχάρ, κοντά στα σύνορα της Μπιχάρ με την Ούταρ Πραντές, δύο από τις φτωχότερες πολιτείες της Ινδίας. Μάλιστα ινδικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο αριθμός των πτωμάτων θα μπορούσε να φθάσει τα 100.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ενδέχεται οι σοροί να βρίσκονταν αρκετές ημέρες στον ποταμό. Κάτοικοι είπαν στο AFP πως πιστεύουν ότι τα πτώματα πετάχτηκαν στο νερό, διότι τα κρεματόρια έχουν υπερχειλίσει ή επειδή οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούσαν να πληρώσουν το κόστος για την καύση των νεκρών.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου 4.000 άνθρωποι πεθαίνουν τις τελευταίες ημέρες καθημερινά από κορωνοϊό στην Ινδία, με το σύνολο των θανάτων από να φθάνει τους 250.000.

Τα θύματα που δεν έχουν καταμετρηθεί είναι πολλά καθώς η επιδημική έξαρση έχει επεκταθεί εκτός των μεγάλων πόλεων, στις αγροτικές περιοχές όπου τα νοσοκομεία είναι σπάνια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook