Γαλλική πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης των βομβαρδισμών στην Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος έχει αυξήσει τον τραγικό απολογισμό σε ανθρώπινες ζωές στην περιοχή.

Παράλληλα, οι διεθνείς διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης συνεχίζονται καθώς η Γαλλία σε συνεργασία με την Ιορδανία και την Αίγυπτο, προωθεί ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για κατάπαυση πυρός.

Ο νέος κύκλος βίας εξάλλου έχει προκαλέσει τον θάνατο 213 Παλαιστινίων, στην πλειονότητά τους αμάχων ενώ το Ισραήλ μετρά ήδη 12 νεκρούς.

Μετά το αδιέξοδο για έκδοση κοινής απόφασης στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, το γαλλικό ψήφισμα έχει τη στήριξη και της Κίνας, όπως και άλλων χωρών-μελών του Σ.Α.
Μεταξύ άλλων εκτός από κατάπαυση του πυρός ζητά και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες. Αν και δεν δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, δίνει στα αιτήματα αυτά τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, που επικαλείται ανώνυμες πηγές εντός της αμερικανικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη καλέσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση των βομβαρδισμών στη Γάζα. Όπως αναφέρεται, υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνηση έχουν καταστήσει σαφές στους Ισραηλινούς ομολόγους τους ότι «δεν έχουν με το μέρος τους τη διεθνή κοινότητα», ότι υπάρχουν σοβαρές «ενστάσεις» για τις επί εννέα ημέρες συνεχιζόμενες επιχειρήσεις και ότι «είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ» να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πιέσεις προς τον Μπενιαμίν Νετανιάχου έχουν αυξηθεί από κυβερνητικά στελέχη των ΗΠΑ, τα οποία επικοινωνούν μαζί του και σε «ιδιωτικό επίπεδο» για να τον πείσουν να κάνει βήματα πίσω.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook