Τι ανέφερε για τον θάνατο της μητέρας του

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο πρίγκιπας Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ, με τίτλο «The Me You Can’t See».

Ο ίδιος προχώρησε σε εκμυστηρεύσεις αναφορικά με την προσωπική του εμπειρία από τον θάνατο της μητέρας του καθώς και για τις καταχρήσεις οι οποίες τον ταλαιπωρούσαν για καιρό.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η Μέγκαν Μαρκλ ήταν αυτή που τον ενθάρρυνε να ζητήσει βοήθεια από ειδικό. Πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε θεραπεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, «προκειμένου να απαλύνει τις πληγές του παρελθόντος».

«Είδα γιατρούς, είδα θεραπευτές, είδα εναλλακτικούς θεραπευτές. Έβλεπα κάθε είδους ανθρώπους. Αλλά το ότι συνάντησα και ήμουν με τη Μέγκαν, ήταν κάτι που ήξερα ότι αν δεν έκανα θεραπεία για να διορθώσω τον εαυτό μου, θα έχανα αυτή τη γυναίκα με την οποία μπορούσα να δω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί της», εξομολογήθηκε ο πρίγκιπας Χάρι.

Ο Χάρι κατηγόρησε την βασιλική οικογένεια πως «σιώπησε και παραμέλησε εντελώς» τη Μέγκαν όταν η ίδια είχε αυτοκτονικές τάσεις, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, τον έκανε να «υποφέρει ως παιδί».

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον θάνατο της μητέρας του που τον σημάδεψε

«Αν κάποιος με ρωτούσε ‘πώς είσαι;’, έλεγα ‘καλά’. Ποτέ ότι είμαι χαρούμενος, ποτέ ότι είμαι λυπημένος, απλά καλά. Αυτή ήταν η εύκολη απάντηση. Αλλά νοσούσα παντού», αποκάλυψε.

Μέσα στα επόμενα χρόνια που ανέλαβε τα πριγκιπικά του καθήκοντα, ο Χάρι ένιωθε το άγχος να τον πολιορκεί.

«Πριν φύγω ακόμη και από το σπίτι ίδρωνα και η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά. Ήμουν σε κατάσταση εγρήγορσης ή κατάρρευσης. Κρίσεις πανικού, πάρα πολύ άγχος. Έτσι από τα 28 έως πιθανώς τα 32 ζούσα έναν εφιάλτη, φρίκαρα», παραδέχεται ο πρίγκιπας.

«Ήμουν πρόθυμος να πιω, ήμουν πρόθυμος να πάρω ναρκωτικά, ήμουν πρόθυμος να δοκιμάσω και να κάνω τα πράγματα που με έκανε να νιώθω λιγότερο άσχημα απ’ όσο ένοιωθα», συνεχίζει.

Όπως εξήγησε ο Χάρι, ο περίγυρός του δεν είχε καταλάβει τις καταχρήσεις που έκανε, καθώς δεν έπινε καθημερινά, αλλά κάποια στιγμή ο ίδιος συνειδητοποίησε ότι είχε πρόβλημα.

«Αλλά αργά συνειδητοποίησα ότι, εντάξει, δεν έπινα από Δευτέρα έως Παρασκευή, αλλά πιθανότατα θα έπινα μέσα σε μια ημέρα όλα τα ποτά της εβδομάδας, την Παρασκευή ή το Σάββατο το βράδυ. Όλα αυτά όμως τα έλεγα επειδή προσπαθούσα να καλύψω κάτι», αποκάλυψε ο Δούκας του Σάσεξ.

Παράλληλα, ο ίδιος περιέγραψε και την ζωή της μητέρας του πριν τον θάνατο της καθώς και τις επιδράσεις αυτής της ζωής στον ψυχισμό του.

«Ήταν δεμένη στο αυτοκίνητο, με τη ζώνη ασφαλείας. Ο αδερφός μου στο αυτοκίνητο επίσης, και η μητέρα μου να οδηγεί για να αποφύγει τρία, τέσσερα, πέντε μηχανές με παπαράτσι. Ήταν σχεδόν ανίκανη να οδηγήσει εξαιτίας των δακρύων της, δεν υπήρχε προστασία. Ένα από τα συναισθήματα που προέκυψαν είναι η αδυναμία. Ήμουν πολύ νέος, γιος, πολύ νέος για να μπορέσω να βοηθήσω μια γυναίκα, σε αυτήν την περίπτωση, τη μητέρα μου. Και αυτό συνέβαινε κάθε μέρα μέχρι την ημέρα που πέθανε».

«Πάντα ήθελα να είμαι φυσιολογικός, αντί να είμαι ο Πρίγκιπας Χάρι, απλώς να είμαι ο Χάρι. Ήταν μια μπερδεμένη ζωή και, δυστυχώς, όταν σκέφτομαι τη μαμά μου το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι πάντα το ίδιο, ξανά και ξανά και πάλι» συνέχισε.

«Άνθρωποι που έχουν πληγωθεί, από τους γονείς τους, το περιβάλλον τους, τι τους συνέβη, σε τι έχουν εκτεθεί, τι έχουν δει – ό, τι κι αν είναι – αν δεν μεταμορφωθείς, αν δεν το κάνεις, να το επεξεργαστείς, τότε καταλήγει να βγαίνει από μέσα σου με κάθε είδους διαφορετικούς τρόπους και δεν μπορείς να ελέγξεις», κατέληξε ο ίδιος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook