Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε την Κίνα να συνεργαστεί σε διεθνή έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τις υπηρεσίες πληροφοριών να «διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους» ώστε να καταλήξουν σε μια εξήγηση για την προέλευση του κορωνοϊού.

Όπως είπε περιμένει το πόρισμα των υπηρεσιών πληροφοριών εντός 90 ημερών.

«Ζήτησα από την Κοινότητα των Υπηρεσιών Πληροφοριών να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να συλλέξει και να αναλύσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά σε ένα οριστικό συμπέρασμα και να μου αναφέρουν σε 90 ημέρες», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι έκθεση που έλαβε τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών συγκλίνουν σε δύο πιθανά σενάρια, ωστόσο δεν έχουν καταλήξουν σε οριστικό συμπέρασμα σχετικά με το εάν ο ιός προέκυψε από ανθρώπινη επαφή με ένα ζώο ή από ατύχημα σε εργαστήριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την Κίνα να συνεργαστεί εν μέσω ερωτημάτων για το εάν ο ιός προήλθε από εργαστήριο στη Γουχάν.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εταίρους τους σε όλον τον κόσμο για να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα ώστε να συμμετάσχει σε μια πλήρη, διαφανή και στηριγμένη σε αποδείξεις διεθνή έρευνα», τόνισε ο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του, χωρίς να παραλείπει να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση που κρατά το Πεκίνο.

Γουχάν: Τρεις νοσηλείες υπαλλήλων υπό διερεύνηση 

Σημειώνεται πως το θέμα της προέλευσης του κορωνοϊού επανήλθε στο προσκήνιο, έπειτα από έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία τρεις υπάλληλοι του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν (WIV) αρρώστησαν τον Νοέμβριο του 2019 με συμπτώματα γρίπης και χρειάστηκε να νοσηλευθούν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook