Γερμανία: Κλείνει την «πόρτα» σε ταξιδιώτες από πέντε χώρες
Η είσοδος από τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, τη Βρετανία, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία απαγορεύεται στην Γερμανία, από αύριο Σάββατο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από χώρες με μεταλλαγμένες μορφές του κορωνοϊού. Την Παρασκευή το απόγευμα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπέγραψαν την «Απόφαση για την προστασία από τον κίνδυνο μόλυνσης από νέες μεταλλάξεις του κοροναϊού Sars-CoV-2». Αυτό αφορά όλους όσοι έρχονται στη Γερμανία από τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, τη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Η απόφαση αρχίζει να ισχύει από αύριο Σάββατο και ισχύει έως τις 17 Φεβρουαρίου. Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί για παράδειγμα από τις αεροπορικές εταιρείες και τους σιδηροδρόμους. Γερμανοί πολίτες και αλλοδαποί που διαμένουν στη Γερμανία εξαιρούνται από αυτήν την απαγόρευση. Θα επιτρέπονται επίσης εμπορευματικές μεταφορές και πτήσεις ασθενοφόρων καθώς και ταξίδια για επείγοντες ανθρωπιστικούς λόγους, όπως και ο επαναπατρισμός αεροπλάνων, πλοίων και πληρωμάτων.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δικαιολογεί αυτό το δραστικό βήμα με τον κίνδυνο των μεταλλαγμένων μορφών κορωνοϊού. «Η δυναμική της εξάπλωσης των μεταλλάξεων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική σε αυτές τις χώρες. Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η (βρετανική) μετάλλαξη μεταδίδεται έως και 70% πιο εύκολα και έχει ρυθμό αναπαραγωγής (R) κατά 0,4 βαθμούς μεγαλύτερο σε σύγκριση με την έως τώρα γνωστή μορφή του Sars-CoV-2» αναφέρεται στην απόφαση η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Spiegel.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δήμος Σερβίων: Χορηγεί €5.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι που θα εγκατασταθεί εκεί και €10.000 για κάθε παιδί που θα γεννηθεί στην Ελάτη
- Νόμοι της Καρδιάς – Νέα ξένη σειρά έρχεται στον ΣΚΑΪ
- Δημοσκόπηση Alco: Στο 23,3% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Δεύτερος με διαφορά 9,1 μονάδων ο Τσίπρας, τρίτο το ΠΑΣΟΚ, στην 4η θέση η Καρυστιανού
- Δράμα: Αστυνομικός δολοφόνησε με τρείς μαχαιριές τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε – Το 10χρονο παιδί της οικογένειας ειδοποίησε την Αστυνομία
- Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος – Tην Τρίτη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά (βίντεο)
- Ο Αλέξης Τσίπρας στη Νίκαια: “Σε 24 ώρες γίναμε αξιωματική αντιπολίτευση, σε λίγους μήνες θα καταφέρουμε να γίνουμε κυβέρνηση”
- Αλεξάνδρα Νίκα – Κωνσταντίνος Αργυρός: Τα ξεχωριστά δώρα που έλαβαν για τη νεογέννητη κόρη τους (Βίντεο)
- Δημήτρης Αλεξάνδρου και Ρία Ελληνίδου έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook