Απόψε το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο βοηθό του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, εφόσον δεν υπάρχουν τελεσίγραφα από τη ρωσική πλευρά, ενώ δεν υπάρχει ακριβής χρόνος για τη συνάντηση». Αυτό είχε δηλώσει νωρίτερα την Τετάρτη ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα.

«Τώρα είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις και διπλωματία, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε κανένα ρωσικό τελεσίγραφο… Δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή το πότε θα γίνουν οι επόμενες διαπραγματεύσεις», ανέφερε το RIA Novosti, επικαλούμενο τον Κουλέμπα.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος, με ανάρτησή του στο Facebook, δήλωσε έτοιμος για νέες επαφές, αλλά χωρίς τελεσίγραφα.

Tο πρωί της Τετάρτης, το Κρεμλίνο εξέφρασε την ελπίδα για την άφιξη της ουκρανικής αντιπροσωπείας για διαπραγματεύσεις με την ανπίστοιχη ρωσική, το βράδυ της 2ας Μαρτίου. «Είμαστε έτοιμοι, ελπίζουμε να έρθουν», είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, χωρίς να αποκαλύψει τον τόπο τη συνάντησης.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία ανακοίνωσε, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Ομέρ Τσελίκ, την ετοιμότητά της να φιλοξενήσει τις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.

Θρίλερ με το β΄γύρο των διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας

Νωρίτερα φάνηκε ότι ήταν στον αέρα ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας-Ρωσίας, που επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα, για την εκεχειρία

Τα ρωσικά πρακτορεία αναφέρουν ότι δεν ακυρώθηκε ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων, Ουκρανίας – Ρωσίας αλλά άλλαξε η ώρα της συνάντησης, που αναμένεται να είναι το βράδυ.

«Χρειάζεται ουσιαστική ατζέντα», λέει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει τον βομβαρδισμό ουκρανικών πόλεων προτού μπορέσουν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις.

“Σήμερα γύρω στις αρχές της βραδιάς, η αντιπροσωπεία μας θα βρίσκεται εκεί, θα περιμένουμε τους Ουκρανούς διαπραγματευτές”, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι “ελπίζει” πως αυτοί θα προσέρθουν στις διαπραγματεύσεις, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής τους.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες όσον αφορά τις συνομιλίες.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε επίσης σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να διατυπώσει μια σκληρή, μελετημένη και ξεκάθαρη απάντηση κατά των μέτρων που επιβλήθηκαν από τις δυτικές χώρες για να υπονομεύσουν την ρωσική οικονομία.

Υπό συζήτηση τελούν προς το παρόν οι διαπραγματεύσεις

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντόλιακ, δήλωσε νωρίτερα  πως η διεξαγωγή περισσότερων συνομιλιών τελεί υπό συζήτηση, σημειώνοντας ότι χρειάζεται μια “ουσιαστική ατζέντα”.

Ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία ενός δεύτερου γύρου συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στην γειτονική της χώρα την περασμένη εβδομάδα, ο Ποντόλιακ δήλωσε: “Τελεί υπό συζήτηση προς το παρόν. Χρειάζεται μια ουσιαστική ατζέντα”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook