Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σε μία ακόμη διπλωματική προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία για εκεχειρία.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, έκανε γνωστό πως οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας – Ρωσίας  ξεκίνησαν.

«Ελπίζουμε να φέρουν ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, να επαναφέρουν την ειρήνη στο Ντονμπάς και να κάνουν όλους τους ανθρώπους στην Ουκρανία να επιστρέψουν στην ειρηνική ζωή».

Η στιγμή που φτάνει η Ουκρανική αντιπροσωπεία στο τραπέζι των συνομιλιών

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα ξεκινήσουν τελικά περίπου στις 4 το απόγευμα, στο Μπρεστ της δυτικής Λευκορωσίας, στα σύνορα με την Πολωνία.

Οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν σε λίγες ώρες, δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Mykhailo Podolyak, ο οποίος κατευθύνεται στο μέρος των συνομιλιών με ελικόπτερο.

«Ξεκινάμε σε δύο ώρες. Το ελάχιστο πρόγραμμα είναι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Περαιτέρω, ανάλογα με τις περιστάσεις» έγραψε ο Νταβίντ Αρακαμία, μέλος της ουκρανικής αποστολής, στο Facebook.

Σημειώνεται ότι η ρωσική πλευρά υποστήριζε ότι οι διαπραγματεύσεις είχε συμφωνηθεί να ξεκινήσουν στις 2:00 το μεσημέρι, ωστόσο μιλούσε για διαφωνίες των Ουκρανών ως προς την τοποθεσία.

«Οι συνομιλίες θα γίνουν, είμαστε τώρα σε επαφή με την ουκρανική πλευρά, στον ίδιο χώρο όπου είχαν προγραμματιστεί, στο έδαφος της περιοχής Μπρεστ της Λευκορωσίας. Η ρωσική αντιπροσωπεία περιμένει. Αναμένουμε απολύτως ήρεμα για τις 14:00, νομίζω ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στις 14:00» είπε ο επικεφαλής Ρώσος διαπραγματευτή και «δεξί χέρι» του Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook