Νέο μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι., ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Την ώρα της διεξαγωγής των συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών Ουκρανίας –Ρωσίας ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διαμηνύει ότι ο ίδιος και ο λαός του δεν θα παραδοθούν ποτέ στους Ρώσους.

Μιλώντας με έντονη συγκινησιακή φόρτιση περιέγραψε την κατάσταση ως τραγική λέγοντας ότι «ο χρόνος έχει σταματήσει για μας».

Ο Ζελένσκι ιδιαίτερα καταπονημένος αλλά αποφασισμένος για όλα έκανε αναφορά στην αρχαία Ελλάδα λέγοντας: «Δεν θέλω η ιστορία να μας καταγράψει ως έναν θρύλο όπως αυτό των 300 της Σπαρτιατών. Θέλω ειρήνη».

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους, τους κάλεσε να στρέψουν ακόμα περισσότερο την προσοχή τους στις γειτονικές τους χώρες και «να καταλάβουν ότι, αν θέλουν να υπερασπιστούν τις χώρες τους, θα πρέπει να μην ασχολούνται μόνο με αυτές», αλλά να κοιτάξουν το μεγάλο κάδρο.

«Είμαστε το σύνορο μεταξύ της Ρωσίας και του πολιτισμού», δήλωσε αρχικά ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη χώρα μας. Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους, ούτε ο λαός μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει για μας. Θα μείνουμε όρθιοι ως το τέλος».

Ο κ. Ζελένσκι αναφέρθηκε στους βομβαρδισμούς των Ρώσων, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενεργοποιηθεί. «Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους. Αν δεν σταματήσουν τώρα, πόσο νομίζετε ότι θα αντέξουμε; Πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έστειλε μήνυμα στον Ρώσο ομόλογό του, λέγοντας ότι θέλει να μιλήσει μαζί του, αλλά χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να βρεθεί λύση, στην «πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

«Αν αυτές οι πράξεις συνεχιστούν, ο κόσμος θα φτάσει στο τέλος του» είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο δραματικό μήνυμα την ώρα των διαπραγματεύσεων, ξεκαθαρίζοντας αφενός πως δεν φοβάται να πεθάνει για την ελευθερία των παιδιών του και αφετέρου πως δεν θα παραδοθεί ποτέ.

Χαρακτήρισε «καθήκον» την υπεράσπιση της πατρίδας και έκανε έκκληση στις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών.
«Να γνωρίζουν οι Ρωσίδες μητέρες που στέλνουν στη μάχη τα παιδιά τους, 18 χρονών, τι συμβαίνει. Θέλω να καταλάβουν γιατί στέλνουν τα παιδιά τους εδώ», είπε συγκεκριμένα.

«Είμαστε η άμυνα ανάμεσα στην Ρωσία και τον πολιτισμό» πρόσθεσε ακόμη.

Ο Ζελένσκι ενώ προετοιμάζεται για το νέο του διάγγελμα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook