Άρχισαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για την επίτευξη εκεχειρίας.

Οι διαπραγματεύσεις – πρόκειται για τον τρίτο γύρο συνομιλιών- Ρωσίας – Ουκρανίας, διεξάγονται στην πόλη Μπρεστ στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Πρώτα έφτασε στην πόλη Μπρεστ η ρωσική αντιπροσωπεία και ακολούθησε η ουκρανική.

Οι συνομιλίες διεξάγονται υπό την σκιά και της τρίτης αποτυχημένης προσπάθειας να απομακρυνθούν άμαχοι μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων την οποία μάλιστα το Κίεβο απέρριψε, αφού η Μόσχα ήθελε οι διάδρομοι να οδηγούν σε Ρωσία και Λευκορωσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria, οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπονται στον χώρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες, και η περιοχή φυλάσσεται από τον λευκορωσικό στρατό.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο πλευρές συμφώνησαν, στη διάρκεια συνομιλιών που είχαν, στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση των αμάχων από τις εμπόλεμες ζώνες. Ωστόσο προς το παρόν αυτό δεν έχει συμβεί, με τη Μόσχα και το Κίεβο να αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός.

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες πριν οι αντιπροσωπείες καθήσουν στο τραπέζι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ παρουσίασε τους όρους, που πρέπει να αποδεχτεί η Ουκρανία, για να σταματήσει η «στρατιωτική επιχείρηση». Δείτε εδώ τους όρους της Μόσχας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook