Ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με την πρεσβεία της Ουκρανίας στο Μινσκ, μεταδίδει το Reuters, με πληροφορίες από το TASS.

Ύστερα από τέσσερις ώρες, ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος συνομιλιών Ρωσίας – Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Ουκρανό διαπραγματευτή, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, “υπήρξε μικρή προοδος στις διαπραγματεύσεις, όσον αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους”.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ποντολιάκ ανέφερε ότι στις σημερινές συνομιλίες επιτεύχθηκε «μικρή πρόοδος» όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή για την απομάκρυνση των αμάχων. Δεν υπήρξε όμως κάποια συμφωνία που να βελτιώνει σημαντικά την ευρύτερη κατάσταση.

Ωστόσο ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι είπε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για οτιδήποτε θετικό μετά τον τρίτο γύρο των συνομιλιών. Ο Λεονίντ Σλούτσκι από την πλευρά του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε ψευδαίσθηση ότι το επόμενο βήμα (των διαπραγματεύσεων) θα φέρει ένα οριστικό αποτέλεσμα.

«Ελπίζουμε ότι θα αναληφθούν σύντομα οι επόμενες προσπάθειες για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων», πρόσθεσε ο Σλούτσκι.

Τις τελευταίες ώρες, παρότι η Ρωσία είχε συμφωνήσει σε μια κατάπαυση πυρός που θα επέτρεπε στους άμαχους να αποχωρήσουν από το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις, συνέχιζε τους βομβαρδισμούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook