Για 16η μέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις ουκρανικές αρχές να καταγγέλλουν ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους.

Και ενώ η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο βρίσκεται υπό στενό κλοιό, άγριο είναι το σφυροκόπημα στη Μαριούπολη.

Μια πόλη κοντά στη Μαριούπολη, το Ντνίπρο, βομβαρδίστηκε ανηλεώς από τους Ρώσους, που στόχευσαν σε αμάχους με αποτέλεσμα έναν νεκρό.


Στην πόλη Ντνίπρο, στην κεντρική Ουκρανία, λίγο μετά τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής (11.03.2022) βομβαρδίστηκαν περιοχές όπου ζουν άμαχοι, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με τις ουκρανικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Νωρίς το πρωί, όπως ανακοίνωσαν, βομβαρδίστηκαν «παιδικός σταθμός», «πολυκατοικία», καθώς και διώροφη «βιοτεχνία υποδημάτων», που έχει πάρει φωτιά. «Ένας άνθρωπος είναι νεκρός», ανακοινώθηκε.


Το Ντνίπρο παρέμενε μέχρι σήμερα –συγκριτικά– αλώβητο από τα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων.
Χωρίς τέλος και χωρίς έλεος, κατά τους Ουκρανούς, συνεχίζεται και ο βομβαρδισμός της Μαριούπολης. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η πόλη βομβαρδίζεται κάθε μισή ώρα, ανέφερε ο δήμαρχός της, που κατηγόρησε τη Ρωσία πως χρησιμοποιεί απαγορευμένα όπλα και επιτίθεται κυρίως σε κατοικημένες περιοχές!

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA, ανακοίνωσε ότι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες κατέλαβαν την πόλη Βολνοβάχα που βρίσκεται βόρεια της Μαριούπολης. Η Βολνοβάχα θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς αποτελεί τη βόρεια πύλη εισόδου προς τη Μαριούπολη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook