Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι είπε σήμερα σε δηλώσεις του στο CNN , ότι «οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έρθει να μας εξοντώσουν».

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στη συνέντευξη του στο CNN τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουλρανίας είναι απαραίτητες για να τερματιστεί ο πόλεμος.

Κάνοντας μάλιστα μια δραματική πρόβλεψη, επανέλαβε τη θέση του ότι πρέπι να υπάρξει προσωπική διαπραγμάτευση του ιδίου με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, διαφορετικά ανέφερε πως αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις αυτό θα μπορούσε να σημαίνει Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο…

«Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις, σημείωσε ο Βολοντομίρ Ζελέσκι. Ήμουν έτοιμος εδώ και δυο χρόνια. Και χωρίς διαπραγματεύσεις, δεν μπορούμε να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι όταν ο Φαρίντ Ζακάρια τον ρώτησε αν είναι έτοιμος να μιλήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Όλοι όσοι θεωρούν ότι αυτός ο διάλογος δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να λύσει τίποτα, δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό (ο διάλογος). Αν υπάρχει μόνο 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, πρέπει να την εκμεταλλευθούμε. Πρέπει να το κάνουμε.

Δεν μπορώ να σας πω το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων, (αλλά) χάνουμε ανθρώπους κάθε μέρα, αθώους ανθρώπους. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν έρθει για να μας εξαφανίσουν, να μας σκοτώσουν. Έχουμε δείξει την αξιοπρέπεια του λαού μας και του στρατού μας, πως είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε την ισχυρή επίθεση, πως μπορούμε να αντεπιτεθούμε.

Αλλά δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να σώσει τις ζωές τους. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε κάθε πιθανότητα για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε και να μιλήσουμε με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σημαίνει ότι οδηγούμαστε στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook