Ρόλο ειρηνοποιού φαίνεται ότι έχει αναλάβει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και Ουκρανού ομολόγου του Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times ο Ρομάν Αμπράμοβιτς φέρεται να ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη στη Μόσχα, την περασμένη Τετάρτη, για να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν στον οποίο και παρέδωσε ένα χειρόγραφο σημείωμα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Το επίμαχο σημείωμα του Ζελένσι περιείχε μια σύνοψη των όρων που θα αποδεχόταν το Κίεβο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Οπως αναφέρουν οι Times, η απάντηση του Πούτιν ήταν ένα κατηγορηματικό «όχι». «Πες του ότι θα τους συντρίψω» φέρεται να είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν διάβασε το σημείωμα που του έδωσε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Το ίδιο βράδυ, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος φέρεται να επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και να συναντήθηκε με τον βουλευτή της Ουκρανίας, Ρουστέμ Ουμέροφ, ο οποίος συμμετέχει στη διαπραγματευτική αντιπροσωπία του Κιέβου που διεξάγει τις συνομιλίες με τη Μόσχα. Ουμέροφ και Αμπράμοβιτς, όπως αναφέρουν οι Times, έχουν συναντηθεί και άλλες φορές σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης υπό τον συντονισμό του Ιμπραήμ Καλίν, εκπροσώπου του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παρά την αρνητική απάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους Times, φαίνεται να έχουν σημειώσει πρόοδο, με τον Ιμπραήμ Καλίν να δηλώνει ότι Μόσχα και Κίεβο είναι «κοντά σε συμφωνία», αν και το «αγκάθι» στις συνομιλίες παραμένει να είναι το μέλλον της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Τέλος, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο ενεργός ρόλος του Ρομάν Αμπράμοβιτς μοιάζει να οφειλόταν αρχικά σε προσωπικά κίνητρα, καθώς οι Ρώσοι ολιγάρχες γνωρίζουν πως η περιουσία τους και η ελευθερία τους εξαρτώνται από τις κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο, έχοντας δει τις επιπτώσεις του πολέμου, προσθέτουν οι Times, ο μεγιστάνας φέρεται να είναι πραγματικά αποφασισμένος να συμβάλει στον τερματισμό της ένοπλης σύρραξης.

Εξάλλου η μητέρα του Ιρίνα γεννήθηκε στην Ουκρανία και η κόρη του Σοφία έχει δημοσίως εκφράσει την αντίθεσή της προς τον πόλεμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook