G7 σε Πούτιν: Δεν είναι αποδεκτή η πληρωμή σε ρούβλια – Θα κόψουμε το αέριο απειλεί η Μόσχα
Οι επτά μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, μέλη της G7, αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν σε ρούβλια τις εισαγωγές του ρωσικού φυσικού αερίου, όπως απαιτεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ μετά από διάσκεψη με τους υπουργούς ενέργειας της G7, σύμφωνα με το Reuters.
«Όλοι οι υπουργοί της G7 συμφώνησαν ότι πρόκειται για μονομερή και κατάφωρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων», είπε ο Χάμπεκ. Οι υπουργοί των χωρών της συμμαχίας «επανέλαβαν ότι οι συμφωνίες είναι έγκυρες και οι εταιρείες πρέπει να τις σέβονται… η πληρωμή σε ρούβλια είναι απαράδεκτη και προτρέπουμε τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να μην συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του Πούτιν», είπε.
«Η προσπάθεια του Πούτιν να μας διχάσει είναι προφανής, αλλά, όπως μπορείτε να δείτε τη μεγάλη ενότητα και αποφασιστικότητα που μας διακρίνει, δεν θα διαιρεθούμε», πρόσθεσε.
Τη G7 αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία και ο Καναδάς. Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει πλήρες εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Απειλή για «διακοπή της παροχής αερίου» από τη Μόσχα
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γερμανού υπουργού, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής οικονομικής πολιτικής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, Ιβάν Αμπράμοφ, σημείωσε ότι η άρνηση «θα οδηγήσει σίγουρα σε διακοπή της παροχής φυσικού αερίου». Οι Δυτικοί «έχουν αρκετές ευκαιρίες να αγοράσουν ρούβλια γι’ αυτό τον σκοπό, μπορείτε να το κάνετε αμέσως σε οποιοδήποτε ανταλλακτήριο», πρόσθεσε ο Αμπράμοφ.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δήμος Σερβίων: Χορηγεί €5.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι που θα εγκατασταθεί εκεί και €10.000 για κάθε παιδί που θα γεννηθεί στην Ελάτη
- Νόμοι της Καρδιάς – Νέα ξένη σειρά έρχεται στον ΣΚΑΪ
- Δημοσκόπηση Alco: Στο 23,3% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Δεύτερος με διαφορά 9,1 μονάδων ο Τσίπρας, τρίτο το ΠΑΣΟΚ, στην 4η θέση η Καρυστιανού
- Δράμα: Αστυνομικός δολοφόνησε με τρείς μαχαιριές τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε – Το 10χρονο παιδί της οικογένειας ειδοποίησε την Αστυνομία
- Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος – Tην Τρίτη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά (βίντεο)
- Αλεξάνδρα Νίκα – Κωνσταντίνος Αργυρός: Τα ξεχωριστά δώρα που έλαβαν για τη νεογέννητη κόρη τους (Βίντεο)
- Δημήτρης Αλεξάνδρου και Ρία Ελληνίδου έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους
- Οι «Allwyn Care Life Savers» μας περιμένουν αύριο 16 Ιουνίου στον Πειραιά – Πηγαίνουμε στο Δημοτικό Θέατρο και γινόμαστε εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook