Μήνυμα καθαρής στήριξης προς τον Εμανουέλ Μακρόν έστειλε ο αριστερός υποψήφιος Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους του, στον δεύτερο γύρο, των γαλλικών εκλογών να μην ψηφίσουν την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν .

Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν,που ήρθε σήμερα τρίτος με 20% στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών σε δήλωσή του, καλεί τους ψηφοφόρους να μην επιλέξουν την Μαρίν Λεπέν για πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας αλλά να ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο  στις 24 Απριλίου,  τον Εμανουέλ Μακρόν.

Με τις δηλώσεις του, ο Μελανσόν, που θα διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή στον επόμενο γύρο, δείχνει ξεκάθαρα την αντίθεσή του στην πολιτική της Λεπέν.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Μην δώσετε ούτε μία ψήφο στη Λε Πεν, στον δεύτερο γύρο».


Έχοντας καταλάβει την τρίτη θέση στον πρώτο γύρο, με ποσοστό 20%, υποσχέθηκε ότι θα εξακολουθήσει να δίνει μάχες.

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων, των Κομμουνιστών , των Σοσιαλιστών και της δεξιάς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, για να μπλοκάρουν την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Οι τέσσερις αυτοί υποψήφιοι, ο Γιανίκ Ζαντό από τους Οικολόγους, ο Φαμπιέν Ρουσέλ από τους Κομμουνιστές, η Αν Ινταλγκό από τους Σοσιαλιστές και η Βαλερί Πεκρές από τους Ρεπουμπλικανούς, αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% των ψήφων στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Ο Μακρόν, ο απερχόμενος πρόεδρος, ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, και προηγείται λίγες μονάδες από την Λεπέν, την οποία θα αντιμετωπίσει στις 24 Απριλίου.

Στηρίζει Μακρόν στον β’ γύρο η δήμαρχος στο Παρίσι Αν Ινταλγκό

Την προτίμησή της στο πρόσωπο του Εμανουέλ Μακρόν έδειξε για τον β’ γύρο των γαλλικών εκλογών η υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος και δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό η οποία σύμφωνα με τα exit polls συγκέντρωσε περίπου 2% στον α΄γύρο. Σε δηλώσεις της πριν από λίγη ώρα η κυρία Ινταλγκό μεταξύ άλλων κάλεσε τους ψηφοφόρους να ταχθούν κατά της ακροδεξιάς.

«Για να μην πέσει η Γαλλία στο μίσος όλων εναντίον όλων, σας καλώ επίσημα να ψηφίσετε στις 24 Απριλίου κατά της ακροδεξιάς της Μαρίν Λεπέν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook