Τις πρώτες του δηλώσεις από το επιτελείο του έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά την επικράτηση του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα αναμετρηθεί στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με τη Μαρί Λεπέν στις 24 Απριλίου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Μακρόν αφού ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν, αλλά και το επιτελείο του που στάθηκε στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους λέγοντας πως «η εμπιστοσύνη που μου δείξατε με τιμά, με υποχρεώνει και με δεσμεύει».

«Μην κάνετε λάθος, τίποτα δεν τελείωσε. Η συζήτηση που θα κάνουμε το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι καθοριστική για τη χώρα μας και για την Ευρώπη.

Παράλληλα, έδωσε σύνθημα νίκης εν όψει του β’ γύρου λέγοντας πως «θα δουλέψουμε για ένα μεγάλο όραμα για τη χώρα μας».

Στη συνέχεια ζήτησε και από όσους δεν τον ψήφισαν να σταθούν στο πλευρό του στον β’ γύρο και να βάλουν τέλος στην ακροδεξιά, σύμφωνα με το Reuters. Στο ίδιο πλαίσιο έθεσε σαν προσωπικό του στόχο να πείσει όσους απείχαν ή στράφηκαν σε ακραίες «φωνές» όπως αυτή της Λεπέν και του Ζεμούρ.

Ακόμα, διευκρίνισε πως θα απευθυνθεί σε όλους όσοι θέλουν να δουλέψουν για τη Γαλλία, ενώ κάλεσε όλους τους γάλλους πολίτες να βασιστούν πάνω του.

Η Γαλλία και η Ευρώπη βρίσκονται σε μια καθοριστική στιγμή, τόνισε για να καταλήξει με το «ζήτω η Γαλλία».

Προβάδισμα Μακρόν με 28,1-29,5% και Λεπέν με 23,3-24,4%

Σαφές προβάδισμα του Εμανουέλ Μακρόν έναντι της Μαρί Λεπέν δείχνουν τα πρώτα exit polls μετά το κλείσιμο της κάλπης στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία .

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας , στο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 24 Απριλίου με αντίπαλο την Μαρίν Λεπέν.

Ο Μακρόν προηγείται της Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με ξεχωριστές εκτιμήσεις των Ifop, OpinionWay, Elabe και Ipsos. Ο Μακρόν κερδίζει το 28,1-29,5% των ψήφων ενώ η Λεπέν το 23,3-24,4% της υποστήριξης των ψηφοφόρων, βάσει των εκτιμήσεων. Έκπληξη αποτελεί ο Ζαν Λικ Μελανσόν που συγκεντρώνει 20,1% και καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού TF1 ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,6% των ψήφων έναντι 24,4 % της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20%.
Αντιστοίχως, σύμφωνα με τον σταθμό Antenne 2 o Mακρόν λαμβάνει 28,1%, η Λεπέν 23,3% και ο Μελανσόν 20%.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εφημερίδας “Le Monde” ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 28,1% των ψήφων έναντι 23,3% της Μαρίν Λεπέν. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 20,1%.


Σύμφωνα με την Ipsos, η συμμετοχή στις εκλογές ανέρχεται στο 73,5%, 4% λιγότερο από το 2017.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook