Πενήντα δισεκατομμύρια δολάρια ζήτησε η Ουκρανία από την G7 ως οικονομική στήριξη για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίχαλ, δήλωσε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που έχουν μείνει στην Μαριούπολη εξακολουθούν να μάχονται αψηφώντας το κάλεσμα της Ρωσίας για παράδοση.

“Όχι, η πόλη δεν έχει πέσει. Οι στρατιωτικές μας δυνάμεις, οι στρατιώτες μας εξακολουθούν να είναι εκεί. Θα αγωνιστούν μέχρι τέλους. Αυτή τη στιγμή που σας μιλώ, εξακολουθούν να βρίσκονται στη Μαριούπολη”, δήλωσε ο Σμίχαλ στην εκπομπή “This Week” του ABC και πρόσθεσε πως Ουκρανοί στρατιώτες εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους ορισμένα τμήματα της πόλης.

Ο Σμίχαλ είπε πως θα συμμετάσχει στις συνόδους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα διεξαχθούν στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα και θα επιδιώξει οικονομική υποστήριξη για την Ουκρανία.

Νωρίτερα, ο οικονομικός σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Όλεγκ Ουστένκο, είχε δηλώσει πως η Ουκρανία ζήτησε από τις χώρες μέλη της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) 50 δισεκατομμύρια δολάρια ως οικονομική υποστήριξη.

Στην ισοπέδωση της Μαριούπολης και τις ωμότητες που καταγράφουν όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα στη Μαριούπολη πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι «Καντιρόφτκσι», δηλαδή ο στρατός του δικτάτορα της Τσετσενίας και μαριονέτας του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ.

Οι «Καντιρόφτκσι» δεν παραλείπουν να αναρτούν καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες και βίντεο από τις μάχες που δίνουν στη μαρτυρική πόλη.


Οι Ουκρανοί στρατιώτες στην υπό πολιορκία Μαριούπολη φαίνεται πως έχουν αγνοήσει το τελεσίγραφο της Ρωσίας, που απαίτησε να καταθέσουν τα όπλα και να απομακρυνθούν από το στρατηγικό λιμάνι της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, η κατάληψη του οποίου θα ήταν μια σημαντική νίκη για τη Μόσχα.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός απέρριψε εξάλλου τις πρόσφατες δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν σύμφωνα με τον οποίο ο ρωσικός στρατός κερδίζει τον πόλεμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook