Σε ήττα οδηγείται από τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών η Μαρί Λεπέν με βάση τα πρώτα ανεπίσημα exit polls που δίνουν προβάδισμα πάνω από 10 μονάδες του απερχόμενου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στο Παρίσι,  με βάση τα πρώτα ανεπίσημα exit polls, ο Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να λαμβάνει από το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών 55-58% και η Μαρί Λεπέν 42- 45%.

Tο ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών σήμερα ανερχόταν στο 63,23% στις 17.00 το απόγευμα (18.00 ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Στις προηγούμενες εκλογές, το 2017, την ίδια ώρα η συμμετοχή ανερχόταν στο 65,30%. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την τάση που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις, ότι δηλαδή φέτος η προσέλευση των ψηφοφόρων θα είναι μικρότερη.

Στις κάλπες από το πρωί οι Γάλλοι για το β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών – Οι τελευταίες εκτιμήσεις

Από τις 9 το πρωί ώρα Ελλάδας οι Γάλλοι άρχισαν να προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν τον νέο τους πρόεδρο με τους δύο μονομάχους , τον Εμανουέλ Μακρόν και τη Μαρί Λεπέν να δίνουν την ύστατη μάχη.

Ο δεύτερος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών σήμερα, Κυριακή 24 Απριλίου, θα δείξει εάν θα είναι ο φιλοευρωπαίος κεντρώος πολιτικός Εμανουέλ Μακρόν ή η ακροδεξιά υποψήφια και πολέμια της μετανάστευσης, Μαρίν Λεπέν, που θα κυβερνήσει τη χώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών εμφανίζουν τον απερχόμενο και υποψήφιο για επανεκλογή πρόεδρο Μακρόν μεταξύ 53,5% και 57,5%, δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα νικητή των προεδρικών εκλογών, αλλά με ποσοστό σαφώς μικρότερο από το 66% που έλαβε το 2017, με αντίπαλο πάλι την Μαριν Λεπέν. Από την άλλη η Μαριν Λεπέν, κληρονόμος του ακροδεξιού κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας της Ζαν Μαρί πριν από 50 χρόνια, ναι μεν ηττάται για τρίτη φορά στην καριέρα της, πλην όμως φαίνεται να ανεβάζει τα ποσοστά της γαλλικής ακροδεξιάς σε πρωτοφανή επίπεδα. Το 2002 ο πατέρας της είχε λάβει 5 έκατ. ψήφους, το 2017 έλαβε η ίδια 10 εκατ. ψήφους και σήμερα μάλλον θα κινηθεί περί τα 15 εκατ ψήφους.

Η τελευταία εβδομαδιαία έρευνα της BVA δίνει στον Εμανουέλ Μακρόν μια υπεροχή 11 μονάδων. Καταγράφει ποσοστό 55,5% έναντι 44,5% της Μαρίν Λεπέν.

«Κλειδί» για την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν θα είναι η στάση των ψηφοφόρων του αριστερού υποψήφιου Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος από τον πρώτο γύρο τάχθηκε υπέρ της στήριξης του απερχόμενου προέδρου για «να μην δοθεί ούτε μία ψήφος στη Λεπέν».

Στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδας πάντα) που θα κλείσει και η τελευταία κάλπη θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα exit poll και η γαλλική τηλεόραση αναμένεται να ανακοινώσει τον προβλεπόμενο νικητή. Είναι πιθανόν να χρειαστεί ακόμα μια ώρα προκείμενου η εικόνα να ξεκαθαρίσει απόλυτα. Σε κάθε περίπτωση η διαφορά μεταξύ των δυο θα κρίνει τον απαιτούμενο χρόνο για ένα ασφαλές αποτέλεσμα. Όλα τα προγνωστικά εξακολουθούν να είναι υπέρ του απερχόμενου προέδρου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook