Το 6ο πακέτο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που συζητήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Ανησυχίες για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο εξέφρασαν η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Βουλγαρία.

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των απεσταλμένων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που περιλαμβάνει εμπάργκο κατά του ρωσικού πετρελαίου. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται αξιωματούχο με γνώση των συνομιλιών, οι «27» αναμένεται ότι θα συζητήσουν εκ νέου την Πέμπτη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε νωρίτερα την Τετάρτη σταδιακό εμπάργκο για το ρωσικό πετρέλαιο. Σύμφωνα με την πρόταση, για την Ουγγαρία και τη Σλοβακία θα δοθεί μεγαλύτερη περίοδος προσαρμογής, από τους έξι μήνες, στο εμπάργκο μέχρι το τέλος του 2023.

Οι απεσταλμένοι της ΕΕ είχαν μια πρώτη συζήτηση για την πρόταση την Τετάρτη. Ωστόσο δεν υπήρξε επίσημη υποστήριξη του σχεδίου, αφού ορισμένες χώρες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τα μέτρα, ανέφερε η πηγή, που αρνήθηκε να κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

Η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Βουλγαρία εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το εμπάργκο πετρελαίου, είπε η πηγή, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία σε νέα συνάντηση των απεσταλμένων την Πέμπτη.

Η Ουγγαρία και η Σλοβακία έχουν εκφράσει δημοσίως τις ανησυχίες τους για το εμπάργκο πετρελαίου, με τη Σλοβακία να δηλώνει την Τετάρτη ότι επιθυμεί μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο για να απεξαρτηθεί από το ρωσικό πετρέλαιο, τουλάχιστον τριών ετών.

Δείτε εδώ το 6ο  πακέτο κυρώσεων της ΕΕ που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook