Με ανάρτηση του ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σχολίασε την ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία για την επέτειο της «Ημέρας της Νίκης».

Ο Μιχαίλο Ποντόλιακ απάντησε στους ισχυρισμούς Πούτιν ότι αναγκάστηκε από τη Δύση και το ΝΑΤΟ να προχωρήσει στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί ο Ρώσος πρόεδρος την εισβολή στην Ουκρανία και τον πόλεμο που μαίνεται.

Κανείς δεν σκόπευε να επιτεθεί στη Ρωσία, κανείς δεν είχε σχέδια να κινηθεί επιθετικά κατά της Κριμαίας, για τον πόλεμο στην Ουκρανία ευθύνονται οι «αρρωστημένες, αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» της Ρωσίας, δήλωσε ο Μιχαίλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου και μέλους της διπλωματικής αποστολής που διαπραγματεύεται με τη ρωσική αντιπροσωπεία για την ειρήνευση στην περιοχή.

Αναλυτικά, ο Ουκρανός αξιωματούχος είπε τα εξής, αναφερόμενος στην ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν για την Ημέρα της Νίκης:

«Ας μιλήσουμε και πάλι. Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν σκόπευαν να επιτεθούν στη Ρωσία. Η Ουκρανία δεν σκόπευε να επιτεθεί στην Κριμαία. Ο ρωσικός στρατός πεθαίνει, όχι υπερασπιζόμενος τη χώρα του, αλλά επιχειρώντας να καταλάβει μιαν άλλη. Δεν υπήρχαν λογικές αιτίες για αυτόν τον πόλεμο, εκτός από τις αρρωστημένες αυτοκρατορικές φιλοδοξίες της Ρωσίας».

Η ανάρτηση του Μιχαΐλο Ποντόλιακ:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook