Η απαίτηση της Ρωσίας να πληρώνεται σε ρούβλια από την Ευρώπη για το φυσικό αέριο δεν θα οδηγήσει στην διακοπή του εφοδιασμού.

Αυτό ουσιαστικά υποστήριξε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Όπως είπε η απαίτηση της Μόσχας για πληρωμές σε ρούβλια δεν συνιστά εμπόδιο.

«Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς φυσικού αερίου έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια με την Gazprom», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι σύμφωνα με το Reuters.

Ακόμη δήλωσε πως συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την ιδέα της δημιουργίας ενός καρτέλ αγοραστών πετρελαίου για τον έλεγχο των τιμών. Παράλληλα τόνισε πως συμφώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο αναφορικά με το γεγονός ότι η τρέχουσα δομή της αγοράς ενέργειας δεν λειτουργεί.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να συνομιλήσουν για να προσπαθήσουν να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες, αλλά πριν καν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, υπάρχει μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει και είναι μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουν όλοι οι σύμμαχοι, ιδίως η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να καθίσουν σε ένα τραπέζι», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook