Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας να μην μπουν στον κόπο να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να πείσουν την Άγκυρα να εγκρίνει το αίτημά τους».

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φινλανδίας σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Τουρκία, για να έχουν συνομιλίες με σκοπό να ξεπεράσουν τις αντιρρήσεις της Άγκυρας για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκίας υποστηρίζει ότι οι δύο σκανδιναβικές χώρες υποστηρίζουν κουρδικές μαχητικές οργανώσεις που είναι παρούσες στις επικράτειές τους, ενώ παράλληλα ζητά από τις χώρες αυτές να άρουν απαγορεύσεις στις πωλήσεις ορισμένων όπλων προς την Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε πως η Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν τρομοκράτες στις χώρες τους, να παράσχουν ξεκάθαρες εγγυήσεις ασφαλείας και να άρουν απαγορεύσεις εξαγωγών προς την Τουρκία, εφόσον επιδιώκουν την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις